14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Banking & Servicii financiare – Alpha Bank: Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor a crescut cu 94% în primul trimestru din 2023 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Volumul creditelor noi pe care Alpha Bank le-a acordat IMM-urilor în primul trimestru al acestui an a înregistrat o creştere de 94% faţă de perioada similară din 2022, marcând cea mai bună performanţă din ultimul deceniu, conform unui comunicat de presă...

La finalul trimestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de aproximativ 13% faţă de primul trimestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienţilor s-au ridicat la 2,96 miliarde de euro, în creştere cu 9,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului trimestru la 4,4 miliarde euro, crescând cu 13% faţă de perioada similara a anului anterior.

Volumul creditelor noi pe care Alpha Bank le-a acordat IMM-urilor în primul trimestru al acestui an a înregistrat o creştere de 94% faţă de perioada similară din 2022, marcând cea mai bună performanţă din ultimul deceniu, conform unui comunicat de presă.

La finalul trimestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de aproximativ 13% faţă de primul trimestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienţilor s-au ridicat la 2,96 miliarde de euro, în creştere cu 9,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului trimestru la 4,4 miliarde euro, crescând cu 13% faţă de perioada similara a anului anterior. Profitul net a ajuns la nivelul de 11 milioane de euro, reflectând activitatea comercială dinamică şi o gestionare eficientă a riscurilor.

Activitatea intensă de creditare pe segmentul companiilor mari s-a concretizat în creşterea vânzărilor cu peste 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Banca şi-a consolidat poziţia pe piaţă şi şi-a extins portofoliul de clienţi cu companii lider, continuând să susţină eforturile acestora în tranziţia către o economie verde cu produse de finanţare adecvate. Totodată, Alpha Bank Romania a participat în trimestrul 1 la sindicalizări semnificative, oferind finanţare jucătorilor corporativi de top.

Banca a contribuit la susţinerea mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României – IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest şi Innovation.

De asemenea, Alpha Bank Romania a continuat să participe activ la Programele de finanţare a IMM-urilor, Femeia Manager şi Start-Up Nation pentru susţinerea egalităţii de şanse în mediul antreprenorial şi a afacerilor la început de drum, în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

“Accentul pus pe oferirea de soluţii de plată inovatoare şi sigure pentru comercianţi atât pentru locaţiile fizice, cât şi în zona de eCommerce a consolidat poziţia de jucător de top a băncii, volumul plăţilor procesate prin soluţiile de tip POS, Tap to Phone şi e-commerce înregistrând în trimestrul 1 o creştere de 34% faţă primul trimestru al anului trecut”, se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Banca şi-a continuat strategia de transformare digitală investind în dezvoltarea platformelor de creditare a persoanelor fizice şi a companiilor mici şi mijlocii.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!