20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte executiv retail la UniCredit Bank: Volumul total al vânzărilor de credite ipotecare a înregistrat în T1/2023 o creştere de 12% faţă de ultimul trimestru din 2022. Dintre clienţii finanţaţi în 2023, 95% au preferat oferte – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte executiv retail la UniCredit Bank: Volumul total al vânzărilor de credite ipotecare a înregistrat în T1/2023 o creştere de 12% faţă de ultimul trimestru din 2022.

Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte executiv retail la UniCredit Bank: Propunem acum o nouă ofertă de dobândă fixă în primii 5 ani de la 6,9%/an*, iar începând cu anul 6 o dobândă variabilă de 8,08%/an formată din IRCC+marja fixă 2,1%/an...

UniCredit Bank a înregistrat în primul trimestru (T1) din 2023 o creştere cu 12% a volumului total al vânzărilor de credite ipotecare faţă de ultimul trimestru din 2022, iar dintre clienţii finanţaţi în primele luni din acest an majoritatea...

Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte executiv retail la UniCredit Bank: Propunem acum o nouă ofertă de dobândă fixă în primii 5 ani de la 6,9%/an*, iar începând cu anul 6 o dobândă variabilă de 8,08%/an formată din IRCC+marja fixă 2,1%/an, adresată clienţilor care îşi doresc predictibilitatea sumelor de plată lunare, fie că decid să achiziţioneze o locuinţă în această perioadă, fie să refinanţeze un credit ipotecar în desfăşurare. La dobânda fixă competitivă în topul ofertelor de acest tip din piaţă, adăugăm şi un premiu constând în acordarea unei sume nete de 2.000 lei pentru a susţine cheltuielile intervenite în proces, cum ar fi cheltuielile notariale, şi un premiu în bani în valoare netă egală cu 50% din contravaloarea primei de asigurare anuale aferente poliţei facultative de asigurare a locuinţei My Home.

♦ „Într-un context economic în care indicatorii ROBOR şi IRCC au înregistrat creşteri semnificative ale valorilor folosite în metodologia de calcul a dobânzii aplicate contractelor de credit, cu efect în rata lunară de plată în această perioadă, observăm o dinamică semnificativă a cererii de refinanţare a creditelor ipotecare. Mai exact, clienţii caută soluţii de a transforma creditele cu dobândă variabilă în unele cu dobândă fixă, astfel încât să se pună la adăpost faţă de variaţiile ratei dobânzii o perioadă“, spune Antoaneta Curteanu.

UniCredit Bank a înregistrat în primul trimestru (T1) din 2023 o creştere cu 12% a volumului total al vânzărilor de credite ipotecare faţă de ultimul trimestru din 2022, iar dintre clienţii finanţaţi în primele luni din acest an majoritatea, respectiv 95% au preferat oferte cu dobândă fixă, spune Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte executiv Divizia Retail din cadrul UniCredit Bank.

„Ne-am ajustat oferta de finanţare astfel încât să avem în portofoliu un produs extrem de competitiv, uşor de accesat, cu costuri optimizate pentru client şi beneficii adiţionale. Pentru că am mizat pe acele produse construite în jurul nevoilor efective ale clienţilor, am avut o evoluţie foarte bună a segmentului de credite destinate achiziţiei de locuinţe, volumul total al vânzărilor de credite ipotecare înregistrând o creştere în primul trimestru al anului curent de 12% faţă de ultimul trimestru din 2022“, a declarat vicepreşedintele executiv retail al UniCredit Bank pentru ZF.

La nivelul întregii pieţe bancare româneşti, creditele ipotecare noi au fost în scădere în T1/2023 atât faţă de T4/2022, cât şi faţă de T1/2022, declinul fiind în jur de 3%, până la 5,1 mld. lei, o scădere mai accentuată fiind consemnată în luna martie 2023. Concret, în luna martie românii au luat credite ipotecare noi în lei în volum de circa 1,9 mld. lei, în scădere cu 300 mil. lei, respectiv cu 13,5% sub nivelul din martie 2022, potrivit datelor BNR.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!