3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Banking & Servicii financiare – ASF vrea să dea mai mult timp asiguraţilor pentru a-şi încheia din timp poliţele RCA. Acum, valabilitatea poliţelor RCA poate începe la cel mult 30 de zile după emitere, iar proiectul de lege prevede majorarea termenului la 60 de zile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Câţi români se vor folosi de această modificare pentru a plăti cel puţin 1.000 de lei pentru o poliţă RCA cu două luni înainte să expire actuala poliţă, în condiţiile în care în această perioadă suma aceasta poate fi folosită pentru concediu ♦ Această măsură le va permite în primul rând asiguraţilor posibilitatea încheierii din timp a contractelor RCA...

Câţi români se vor folosi într-adevăr de această modificare pentru plăti cel puţin 1.000 de lei pentru o poliţă RCA cu două luni înainte să expire actuala poliţă în condiţiile în care în această perioadă suma aceasta poate fi folosită pentru concediu...

♦ Câţi români se vor folosi de această modificare pentru a plăti cel puţin 1.000 de lei pentru o poliţă RCA cu două luni înainte să expire actuala poliţă, în condiţiile în care în această perioadă suma aceasta poate fi folosită pentru concediu ♦ Această măsură le va permite în primul rând asiguraţilor posibilitatea încheierii din timp a contractelor RCA, dar şi asigurătorilor RCA să încheie contracte RCA într-un termen suficient de lung astfel încât să poată fi absorbită la nivel de piaţă o eventuală cerere ridicată de încheiere a contractelor RCA, se arată în referatul de aprobare al ASF.

ASF vrea să dea „timp“ mai mult clienţilor pentru a-şi încheia poliţa RCA, în cazul în care sunt asiguraţi ai Euroins, pentru a veni în ajutorul asigurătorilor şi a nu-i mai împovăra cu un volum foarte mare de achiziţii de poliţe RCA, dar cât de mult va conta modificarea aceasta şi ce problemă rezolvă pentru foştii clienţi Euroins care au, de exemplu, o poliţă RCA care le expiră în decembrie, în mod normal, dar din cauza falimentului încetează de drept la începutul lui septembrie?

„Proiectul are în vedere modificarea prevederilor prin care este reglementată perioada în care contractual RCA poate intra în valabilitate de la momentul încheierii acestuia. În conformitate cu prevederile în cauză asigurătorii RCA pot încheia contracte RCA a căror valabilitate începe la cel mult 30 de zile după data emiterii acestora. Prin propunerea de modificare se are în vedere prelungirea cu 30 de zile a termenului prevăzut în prezent. Această măsură va permite în primul rând asiguraţilor posibilitatea încheierii din timp a contractelor RCA, dar şi asigurătorilor RCA să încheie contracte RCA într-un termen suficient de lung astfel încât să poată fi absorbită la nivel de piaţă o eventuală cerere ridicată de încheiere a contractelor RCA“, potrivit proiectului propus de ASF.

Noua modificare pe care ASF o vrea este într-adevăr bună pentru cine vrea să scape de o grijă, să îşi facă o altă poliţă acum la un alt asigurător, iar în momentul în care cea de la Euroins expiră de drept în septembrie să intre în vigoare noua poliţă, dar câţi români gândesc aşa, având în vedere că asigurarea RCA este de obicei reînnoită atunci când bokerul te sună şi îţi aminteşte că în câteva zile îţi expiră actuala poliţă. Câţi români se vor folosi într-adevăr de această modificare pentru plăti cel puţin 1.000 de lei pentru o poliţă RCA cu două luni înainte să expire actuala poliţă în condiţiile în care în această perioadă suma aceasta poate fi folosită pentru concediu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!