24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Banking & Servicii financiare – BCR listează marţi, 30 mai, euroobligaţiunile verzi de 700 de milioane de euro la Bursa de Valori Bucureşti: cupon de 7,625% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Marţi, 30 mai, va avea loc deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia listării emisiunii de euroobligaţiuni verzi de 700 mil.

În primele ore după deschiderea registrului au fost înregistrate ordine de peste 1 mld.

euro la închidere, în doar câteva ore, ceea ce a permis stabilirea unui cupon de 7,625%, semnificativ redus faţă de nivelul indicativ iniţial de 8%-8,25%.

Marţi, 30 mai, va avea loc deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia listării emisiunii de euroobligaţiuni verzi de 700 mil. euro a BCR pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti. Aceasta este prima emisiune internaţională de euroobligaţiuni verzi emisă de o bancă din România

La eveniment vor fi prezenţi Sergiu Manea, CEO al Băncii Comerciale Române, alături de echipa băncii şi Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. 

Obligaţiunile asenior nepreferenţiale, 4NC3, au o maturitate de patru ani, cu posibilitatea răscumpărării anticipate după trei ani. 

Emisiunea se înscrie în demersurile BCR de aliniere la criteriile ESG şi asigură capacitatea minimă pe care trebuie să o deţină băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţele minime pentru fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL).

În primele ore după deschiderea registrului au fost înregistrate ordine de peste 1 mld. euro, valoare care a crescut la peste 1,9 mld. euro la închidere, în doar câteva ore, ceea ce a permis stabilirea unui cupon de 7,625%, semnificativ redus faţă de nivelul indicativ iniţial de 8%-8,25%.

Suma minimă vizată de bancă a fost de 500 mil. lei, însă ca urmare a volumului semnificativ de ordine, de 1,9 mld. euro, s-a decis creşterea valorii emisiunii la 700 mil. euro. BCR spune că volumul final reflectă angajamentul băncii faţă de piaţă în ceea ce priveşte planurile de emisiuni viitoare, precum şi intenţia fermă de a dezvolta o relaţie bazată pe încredere cu investitorii. 

Noua emisiune reprezintă o premieră pe piaţa financiar-bancară din România, fiind cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative din ţară. Este, de asemenea, a opta emisiune de obligaţiuni a BCR. 

Emisiunea a fost distribuită de Erste Group Bank AG, BNP Paribas, Citigroup Global Markets Europe AG, ING Bank NV şi JP Morgan în calitate de co-manageri ai registrului de ordine (joint bookrunners), BCR având rol de co-lead manager. 

Distribuţia a fost diversificată, cu peste 155 de investitori şi a beneficiat atât de atenţia investitorilor străini, cât şi de cea a investitorilor locali. Peste 60% din emisiune a fost alocată investitorilor instituţionali, cu participarea International Finance Corporation (IFC) şi a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Veniturile obţinute vor fi direcţionate către proiecte de energie regenerabilă, credite ipotecare verzi şi clădiri verzi. 

Până la momentul acestei emisiuni, în ultimii trei ani BCR a emis obligaţiuni în valoare de 4,1 mld. lei, fiind unul dintre principalii emitenţi activi de la Bursa de la Bucureşti.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!