27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Banking & Servicii financiare – Ce se mai întâmplă la Euroins? FGA, administratorul interimar al Euroins România, vrea să ceară insolvenţa după ce în ultima lună s-au strâns 2.114 executări silite împotriva asiguratorului. Ce spune Daniel Dăianu despre părerile diferite formulate de BERD şi EIOPA? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Euroins România, fostul lider al pieţei RCA rămas fără licenţa de func ţio nare din data de 17 martie 2023, a strâns în ultima lună un număr de 2.114 executări silite, iar din cauza scă derii accelerate a activelor lichide, dar şi respingerea cererii de suspen dare pro vizorie a deciziei ASF din 17 martie 2023 şi respingerea cererii de sus pendare a executărilor silite, admi nis tratorul interimar FGA a setat Adu narea Generală Extraordinară a Ac ţio narilor pentru aprobarea deschiderii insolvenţei pe data de 30 mai 2023, potrivit convocatorului.

„Având în vedere scăderea acce lerată a activelor lichide ale societăţii ca urmare a executărilor silite pornite împotriva Societăţii într-un număr de 2.114 dosare execuţionale în perioada 17.03.2023 - 18.04.2023, obligaţiile de plată scadente ale societăţii ()...

Daniel Dăianu, preşedinte al Consiliului fiscal: Pe mine m-au frapat viziunile diametral opuse ale BERD pe de o parte, care este acţionar la Eurohold şi judecarea situaţiei Euroins de către EIOPA care este supraveghetorul european pentru piaţa asigurărilor. Eu am o mare nedumerire şi firesc ar fi fost să fie o lămurire pentru că este implicat chiar un risc reputaţional. Cine are dreptate? BERD sau EIOPA. Nu poate să rămână în aer această situaţie.

♦ Pe 30 mai 2023 va avea loc prima şedinţă a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor pentru a aproba intrarea în insolvenţă a Euroins România.

Euroins România, fostul lider al pieţei RCA rămas fără licenţa de func­ţio­nare din data de 17 martie 2023, a strâns în ultima lună un număr de 2.114 executări silite, iar din cauza scă­derii accelerate a activelor lichide, dar şi respingerea cererii de suspen­dare pro­vizorie a deciziei ASF din 17 martie 2023 şi respingerea cererii de sus­pendare a executărilor silite, admi­nis­tratorul interimar FGA a setat Adu­narea Generală Extraordinară a Ac­ţio­­narilor pentru aprobarea deschiderii insolvenţei pe data de 30 mai 2023, potrivit convocatorului.

„Având în vedere scăderea acce­lerată a activelor lichide ale societăţii ca urmare a executărilor silite pornite împotriva Societăţii într-un număr de 2.114 dosare execuţionale în perioada 17.03.2023 – 18.04.2023, obligaţiile de plată scadente ale societăţii (…), res­pin­gerea cererii de suspendare a executărilor silite (…) şi respingerea cererii de suspendare provizorie a efectelor Deciziei ASF (…) ordinea de zi a şedinţei este următoare: 1. Apro­barea formulării cererii de deschidere a procedurii insolvenţei de către Societatea Euroins România, în calitate de debitoare (…)“.

„Mandatarea conducerii societăţii să efectueze demersurile necesare şi să depună cererea de deschidere a procedurii insolvenţei societăţii Euroins România“, se arată în convocatorul AGEA a Euroins.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!