5.4 C
București
luni, decembrie 2, 2024

Banking & Servicii financiare – Cine vine la conferinţa ZF/BT „Pentru o agricultură profitabilă“ de la Slobozia, marţi, 19 noiembrie. Producători de cereale, crescători de animale, antreprenori cu afaceri integrate, comercianţi de materii prime şi bancheri se aşază la aceeaşi masă pentru a discuta viitorul agriculturii în vremuri de schimbări rapide – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cine vine la conferinţa ZF/BT „Pentru o agricultură profitabilă“ de la Slobozia, marţi, 19 noiembrie.

Cei care mişcă agrobusinessul din România - un sector de peste 50 de miliarde de lei, de la fermieri şi crescători de animale la traderi de materii prime şi bancheri – se întâlnesc pe 19 noiembrie la conferinţa ZF/BT „Pentru o agricultură profitabilă“ de la Slobozia...

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FAPPR) este o asociaţie profesională formată din producători agricoli din Bărăgan, Moldova şi Dobrogea şi reprezentanţi ai lanţului profesional din România, înfiinţată în anul 2012...

Cei care mişcă agrobusinessul din România – un sector de peste 50 de miliarde de lei, de la fermieri şi crescători de animale la traderi de materii prime şi bancheri – se întâlnesc pe 19 noiembrie la conferinţa ZF/BT „Pentru o agricultură profitabilă“ de la Slobozia, la Taboo Events, începând cu ora 11:00, pentru a discuta cum va arăta viitorul sectorului.

Într-un context mar­cat de schimbări climatice, tehnologice şi noi cerinţe de sustenabilitate, Alina Creţu, director executiv, Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesio­nişti din România, va fi prezentă la masa discuţiilor. Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FAPPR) este o asociaţie profesională formată din producători agricoli din Bărăgan, Moldova şi Dobrogea şi reprezentanţi ai lanţului profesional din România, înfiinţată în anul 2012. FAPPR face parte din Confederaţia Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM). Un alt speaker, cu o viziune de ansamblu datorită afacerilor integrate pe care le gestionează, este Alexandru Baciu, proprietarul compa­niei Ferma Baciu. Acesta administrează peste 2.000 de hectare de teren agricol, deţine o fermă cu peste 1.100 de animale (vaci de carne şi de lapte), un abator, precum şi o unitate de procesare pentru producţia de mici şi hamburgeri destinaţi industriei HoReCa.

De asemenea, Baciu are patru magazine proprii – trei în Bucureşti (inclusiv un restaurant în zona Pipera) şi unul în Călăraşi.Cu soluţii vine şi Dragoş Soare, care are o vastă experienţă în producţia de cereale. Fondator al companiei Sanagro în 2007, Soare a administrat afacerea între 2012 şi 2019, gestionând o suprafaţă de peste 600 de hectare, un siloz cu capacitate de 4.800 de tone şi activităţi de furnizare de inputuri agricole, având inclusiv patru fitofarmacii. Din 2020, a intrat în administraţie publică, exercitând un mandat ca primar al municipiului Slobozia.

Un alt speaker este Octavian Săvoiu, administratorul companiei Medicago, furnizor de inputuri agricole. Absolvent al Facultăţii de Comerţ din cadrul ASE Bucureşti în 2002, Octavian a fondat Medicago în 2006, alături de tatăl său, inginer agronom. În prezent, compania numără 28 de angajaţi, o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro şi dispune de spaţii de depozitare de peste 1.700 mp în Perieţi, judeţul Ialomiţa, incluzând un depozit fitosanitar şi o hală pentru cereale şi produse fitosanitare. Medicago îşi desfăşoară activitatea în judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila.

La discuţii va participa şi Tiberiu Moisă, director general adjunct IMM şi Midcorporate în cadrul Băncii Transilvania, unul dintre cei mai mari finanţatori ai agriculturii din România, cu un sold al creditelor de aproape 6 miliarde de lei în 2024.

În 2024, când fermierii români se confruntă cu povara datoriilor acumulate încă de la seceta cruntă din 2020 şi vin după un an agricol dificil, 2023, marcat iarăşi de secetă şi scăderea preţurilor cerealelor cu 20-30% faţă de anul anterior, tehnologia a devenit esenţială pentru companiile lor. De la metodele de cultivare, precum cele care presupun lucrări minime asupra solurilor, şi alegerile culturilor (rapiţa fiind considerată regina profitabilităţii) până la investiţiile în softuri, drone sau roboţi şi implementarea unui management profesionist, toate aceste aspecte sunt acum pe agenda principală a fermierilor. Agricultura românească e pusă în faţa unor schimbări ample, cum se poate adapta ca să ne hrănească şi să rămână competitivă?

Astfel, Ziarul Financiar şi Banca Transilvania îşi propun să organizeze o serie de conferinţe „Pentru o agricultură profitabilă“, în cele mai importante regiuni agricole ale ţării, iar următoarea va avea loc la Slobozia. Prin aceste evenimente ne dorim să aducem discuţie teme relevante pentru fermierii din România, într-o dezbatere privind viitorul agriculturii româneşti, care contribuie cu 4-5% din PIB, ca agricultura să prospere, păstrând un echilibru între profitabilitate şi sustenabilitate într-un viitor plin de provocări.

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!