27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Banking & Servicii financiare – Ciolacu: Hidroelectrica este și va rămâne o companie a românilor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

El a spus: “Vorbim despre cea mai valoroasă companie din energie, un exemplu că performanța consolidată pe termen lung poate fi obținută și la societățile unde statul român este majoritar.

Însă, dacă ne uităm doar la provocările din ultimii 3 – 4 ani, a fost și ceva în plus: o continuă adaptare la provocările economice, atât interne și regionale, cât și la contextul geopolitic internațional.

De aceea, vreau să clarific astăzi că Hidroelectrica este și va rămâne o companie a românilor! După listarea la bursă, statul român își păstrează integral participația de 80%.

Trăim astăzi un moment istoric pentru România, listarea la bursă a celui mai important producător național de energie, Hidroelectrica, a spus premierul Marcel Ciolacu, la evenimentul de listare la BVB a producătorului de energie.

Hidroelectrica se listează azi la Bursa de Valori Bucureşti; compania va avea o pondere în indicele BET de 14,41% (LIVE VIDEO)

El a spus: “Vorbim despre cea mai valoroasă companie din energie, un exemplu că performanța consolidată pe termen lung poate fi obținută și la societățile unde statul român este majoritar.

Ca să ajungi la performanță trebuie să existe resursă umană de calitate, inteligență, seriozitate și profesionalism. Însă, dacă ne uităm doar la provocările din ultimii 3 – 4 ani, a fost și ceva în plus: o continuă adaptare la provocările economice, atât interne și regionale, cât și la contextul geopolitic internațional. Hidroelectrica a reușit să facă asta, de aceea momentul de astăzi este chiar o confirmare a acestui succes.

Pe lângă rezultatele financiare, Hidroelectrica s-a angajat și în a servi direct interesele românilor. A furnizat energie electrică la un preț corect, protejând cetățenii împotriva speculei și crizei energetice. Această abordare responsabilă și orientată către consumator a ajutat populația și a demonstrat că Hidroelectrica este o companie care înțelege așteptările și problemele românilor!

De aceea, vreau să clarific astăzi că Hidroelectrica este și va rămâne o companie a românilor! După listarea la bursă, statul român își păstrează integral participația de 80%. Astăzi, deschidem posibilitatea ca și cetățenii români și alți investitori instituționali să devină acționari și să se bucure de succesul și creșterea unei companii de succes.

Este un pas esențial pentru a democratiza și a aduce această perlă energetică a țării mai aproape de cetățeni. Prin participarea ca acționari, românii pot beneficia direct de potențialul de dezvoltare al acestui mare producător energetic. Însă listarea la bursă aduce beneficii și economiei românești în general. Atragerea de capital extern prin această listare va consolida poziția României și va susține dezvoltarea economică a țării.

În plus, regulile stricte și transparența cerute de piața de capital vor impune un control mai riguros care garantează responsabilitatea socială și de mediu. Astfel, resursele naturale vor fi protejate și utilizate într-un mod sustenabil și responsabil.”

Știu că Hidroelectrica are un plan ambițios de dezvoltare în sectorul energiei verzi, pe care, cum este normal, îl încurajăm și susținem, a mai spus premierul: “Aceste investiții vor reduce dependența energetică față de Rusia și vor consolida poziția României în privința securității energetice și a asumării unui rol mai curajos de jucător regional.

O companie care a susținut, nu o dată, peste 50% din consumul național de energie electrică, joacă astăzi un rol esențial în menținerea stabilității și securității energetice a întregii regiuni. Mai ales în contextul războiului din Ucraina, acest fapt a permis României să contribuie la susținerea Republicii Moldova, ajutorul nostru energetic fiind vital.”

Hidroelectrica intră în indicele BET cu o pondere de 14,41%; H2O va avea o pondere de 29,9% din BET-NG.

IPO-ul Hidroelectrica, prin care Fondul Proprietatea și-a vândut participația în producătorul de energie, s-a încheiat pe 4 iulie.

Prețul Final în oferta Hidroelectrica a fost stabilit la 104 RON per acțiune. Acționarii de retail care au subscris în primele cinci zile ale IPO au beneficiat de un discount de 3%.

Hidroelectrica se listează azi la Bursa de Valori Bucureşti; compania va avea o pondere în indicele BET de 14,41% (LIVE VIDEO)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!