16 C
București
joi, mai 23, 2024

Banking & Servicii financiare – Cum va arăta un război al Rusiei contra Europei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

La ultima reuniune a şefilor Apărării din ţările membre NATO din această săptămână, preşedintele Comitetului Militar al Alianţei, amiralul Rob Bauer, a avertizat asupra pericolului unei invazii a Rusiei.

Cum va arăta agresiunea Rusiei asupra Europei în următorii 20 de ani a analizat Mail Online, intervievând pe unii dintre cei mai influenţi generali NATO.

Amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului Militar al NATO, a cerut guvernelor şi civililor deopotrivă să se pregătească pentru o „schimbare generală" în viaţa lor, prezicând un conflict armat la scară largă în următorii 20 de ani.

La ultima reuniune a şefilor Apărării din ţările membre NATO din această săptămână, preşedintele Comitetului Militar al Alianţei, amiralul Rob Bauer, a avertizat asupra pericolului unei invazii a Rusiei. Cum va arăta agresiunea Rusiei asupra Europei în următorii 20 de ani a analizat Mail Online, intervievând pe unii dintre cei mai influenţi generali NATO.

Sursă foto: X – Exerciţiu desant al Armatei rusiei

Amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului Militar al NATO, a cerut guvernelor şi civililor deopotrivă să se pregătească pentru o „schimbare generală” în viaţa lor, prezicând un conflict armat la scară largă în următorii 20 de ani.

Generalul de brigadă în retragere Kevin Ryan a declarat pentru Mail Online: „În 2024, cheltuielile de apărare ale Rusiei vor creşte la 140 de miliarde de dolari – o treime din bugetul naţional. „Aceste schimbări nu au sens dacă vizează doar adversarul actual – Ucraina – o ţară cu o treime din populaţia Rusiei şi care abia se descurcă.  „Schimbările au sens doar dacă Rusia se pregăteşte pentru un război împotriva unui inamic major, cum ar fi NATO”.

În prima etapă, Rusia va ataca cibernetic statele NATO şi va lansa rachete asupra principalelor obiective militare.

Generalul Hodges a spus: „Îmi pot imagina că ruşii, dacă ar fi luat deja decizia teribilă de a invada, ar fi luat măsuri pentru a crea perturbări cibernetice masive ale infrastructurii noastre. Acestea ar putea folosi atacurile cibernetice pentru a crea probleme de forţă de muncă în porturile maritime sau pentru a perturba logistica şi lanţurile de aprovizionare.  Expertul în securitate Cranny-Evans a adăugat: „Există chiar posibilitatea unui fel de conflict în spaţiu, sateliţii fiind folosiţi pentru a se ataca reciproc sau bruiajul efectuat împotriva sateliţilor – ceea ce s-a făcut deja la un nivel inferior în Ucraina”.

Etapa a doua a atacului ar fi invazia terestră, maritimă şi aeriană

Generalul Hodges a declarat pentru Daily Mail că Rusia va învăţa din greşelile făcute în Ucraina şi va reuşi să-şi refacă arsenalul militar, făcând progrese tehnologice semnificative cu ajutorul Iranului şi Chinei.  Într-un scenariu plauzibil, generalul Hodges a declarat că Moscova ar putea folosi această forţă militară reînnoită pentru a ataca mai întâi fâşia îngustă de pământ cunoscută sub numele de Culoarul Suwalki, situat între Polonia, Lituania şi enclava rusă Kaliningrad. Acest lucru ar izola statele baltice şi ar crea o mare problemă ţărilor aliate.

În faza a doua, Rusia ar ataca Polonia sau unul dintre statele baltice Lituania sau Estonia. După aceste atacuri, Rusia va aştepta răspunsul ţărilor membre NATO. Dacă acesta va fi ezitant, Rusia nu se va opri, prezice Hodges.

Scopul final al Rusiei nu va fi să ocupe toate ţările NATO, ci doar câteva teritorii din est, pentru a distruge coeziunea aliată şi a crea o zonă tampon între Rusia şi Occident.

De altfel, în cadrul exerciţiului NATO început luni, Steadfast Defender, cel mai mare de după Războiul Rece, în care simulează apărarea Poloniei şi statelor baltice de un atac din est, implicând 90.000 de militari, 1.000 blindate, 80 aeronave, 50 nave, grupare navală de lovire condusă de un portavion, drone şi submarine, aliaţii se antrenează exact pe acest scenariu, în care Rusia atacă culoarul dintre Polonia şi Kaliningrad.

Scenariul de coşmar: aliaţii Rusiei se vor alătura luptei

Într-un astfel de conflict, cel mai greu scenariu pentru NATO ar fi dacă aliaţii Moscovei vor interveni. În puţin timp Iranul va avea arme nucleare, iar aşa-zisa „axă de rezistenţă” formată din Iran şi miliţiile din Palestina, Liban, Irak, Siria, Yemen ar putea declanşa atacuri asupra Israelului şi aliaţilor SUA din regiune. De asemenea, China ar putea invada Taiwanul, iar Coreea de Nord ar putea lansa un atac asupra bazeloe americane din Asia-Pacific, dar şi a partenerilor Japonia şi Coreei de Sud.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (monitorulapararii.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!