24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Banking & Servicii financiare – Decizia a fost luată. Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unui portofoliu de creanţe al BRD Finance IFN de către grupul Otto prin EOS Credit Funding DAC şi EOS Finance IFN. După 20 de ani în România, BRD Finance îşi va înceta activitatea – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

BRD Finance IFN S.A., prezentă pe piaţă din anul 2004, are în portofoliu credite pentru achiziţia de bunuri, carduri de credit, credite auto şi credite de nevoi personale.

La final de martie 2024 portofoliul creditelor nete în cazul BRD Finance a fost de 173 mil.

lei la finalul lunii martie 2023, ceea ce indică o înjumătăţire a soldului.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding DAC şi EOS Finance IFN S.A., intenţionează să preia un portofoliu de creanţe performante şi neperformante de la BRD Finance IFN S.A..

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, potrivit informaţiilor transmise de Consiliul Concurenţei.

ZF a scris din luna mai despre exit-ul BRD Finance din piaţa românească.

Portofoliul de creanţe cuprinde toate creanţele rezultate din toate contractele de împrumut încheiate de către BRD Finance IFN S.A. cu clienţii săi.

BRD Finance IFN S.A., prezentă pe piaţă din anul 2004, are în portofoliu credite pentru achiziţia de bunuri, carduri de credit, credite auto şi credite de nevoi personale.

La final de martie 2024 portofoliul creditelor nete în cazul BRD Finance a fost de 173 mil. lei faţă de 374 mil. lei la finalul lunii martie 2023, ceea ce indică o înjumătăţire a soldului. Portofoliul de credite al BRD Finance IFN SA este reprezentat de credite de consum, care nu sunt garantate.

EOS Finance şi EOS Credit fac parte din Grupul EOS, un furnizor internaţional de servicii financiare personalizate. Activitatea principală a companiei este reprezentată de achiziţionarea portofoliilor de creanţe garantate şi negarantate. Grupul EOS face parte, la rândul lui, din Grupul Otto, un grup global de furnizori de servicii de comerţ electronic, retail şi servicii conexe.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!