24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Banking & Servicii financiare – Fortim Trusted Advisors: Aproape jumătate dintre locuinţele cumpărate în primele şase luni în Bucureşti au fost plătite în numerar. Vânzările de apartamente şi case au crescut în iunie cu 26% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

 Aproape jumătate dintre locuinţele cumpărate în primele şase luni în Bucureşti (47%) au fost plătite în numerar, fără credite, în conditiile în care au fost  tranzacţionate 23.861 apartamente şi case din ianuarie până la finalul lunii iunie...

“În continuare, 47% dintre tranzacţiile cu locuinţe în Bucureşti-Ilfov, în primul semestru al anului 2024, s-au realizat cu cash, ceea ce înseamnă că există şi o disponibilitate mare pentru investiţii în locuinţe.

Luna iunie 2024 a confirmat trendul ascendent al pieţei achiziţiilor de locuinţe, atât la nivel naţional, cât şi în Bucureşti.

 Aproape jumătate dintre locuinţele cumpărate în primele şase luni în Bucureşti (47%) au fost plătite în numerar, fără credite, în conditiile în care au fost  tranzacţionate 23.861 apartamente şi case din ianuarie până la finalul lunii iunie, arată o analiză realizată de Fortim Trusted Advisors, membră în Alianţa BNP Paribas Real Estate.

“În continuare, 47% dintre tranzacţiile cu locuinţe în Bucureşti-Ilfov, în primul semestru al anului 2024, s-au realizat cu cash, ceea ce înseamnă că există şi o disponibilitate mare pentru investiţii în locuinţe. Cele mai atractive se dovedesc a fi apartamentele noi din Bucureşti, care beneficiază de cea mai matură piaţă a închirierilor“, declară Costin Nistor, Managing Director la Fortim Trusted Advisors.

Luna iunie 2024 a confirmat trendul ascendent al pieţei achiziţiilor de locuinţe, atât la nivel naţional, cât şi în Bucureşti. În Capitală au fost tranzacţionate 3.862 locuinţe, o creştere cu 26% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut şi cu 14% faţă de luna mai 2024.

„Piaţa imobiliară primeşte un impuls prin noile oferte de credite ipotecare cu dobânzi mai mici, ceea ce s-a văzut în creşterea numărului de tranzacţii în Bucureşti, cu 26% în luna iunie 2024 faţă de luna iunie 2023. Scăderea dobânzii de referinţă de către BNR este a doua veste bună, care va da şi mai multă încredere potenţialilor cumpărători şi va creşte interesul pentru cumpărarea de locuinţe, în perioada următoare“, declară George Călin, Residential Manager la Fortim Trusted Advisors.

În total, în Bucureşti, în primele şase luni au fost încheiate 12.848 ipoteci, în creştere cu 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Doar în luna iunie 2024 s-au încheiat 2119 ipoteci, o creştere cu 42%.

Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate în România, este o companie de consultanţă imobiliară fondată în anul 2002 şi din decembrie 2020 este controlată de către Costin Nistor, Bogdan Cange şi Nicolae Ciobanu.

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!