28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Banking & Servicii financiare – Fuziunea transfrontalieră prin absorbţie a Credit Europe Bank România de către Credit Europe Bank N.V. intră în linie dreaptă: Banca îşi va continua activitatea în România ca sucursală a companiei mamă din Olanda – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Data de 31 decembrie 2023 ar urma să fie dată a situaţiilor financiare ale băncii care vor fi folosite pentru a stabili termenii şi condiţiile fuziunii.

Credit Europe Bank România se află în top 20 cele mai mari bănci din România.

Conform celor mai recente raportări financiare anuale, banca ocupa la finalul anului 2022 locul 18 în topul băncilor mari din România, cu active de 4 mld.

Fuziunea transfrontalieră prin absorbţie a băncii Credit Europe Bank existentă acum în România de către banca-mamă Credit Europe Bank N. V. a fost iniţiată, banca urmând să îşi continue activitatea pe piaţa locală ca sucursală a companiei mamă din Olanda, potrivit informaţiilor transmise luni de reprezentanţii instituţiei.

“Schimbarea organizatorică în cadrul Grupului face parte din revizuirea strategică a Credit Europe Bank în vederea îmbunătăţirii operaţiunilor sale bazate pe expertiza şi resursele comune. Aceasta susţine planul băncii de a-şi continua activitatea sustenabilă în România şi va facilita oferirea de produse fiabile şi servicii financiare uşor de utilizat”, spun reprezentanţii Credit Europe Bank România.

Fuziunea transfrontalieră este un proces amplu care depinde de mai mulţi factori şi este supus aprobărilor autorităţilor de reglementare din România şi Olanda.

Acţionarii Credit Europe Bank România, bancă prezentă  în top 20 al celor mai mari instituţii de credit din România, au aprobat în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) din 28 martie „iniţierea şi participarea băncii,  în calitate de societate absorbită, la fuziunea transfrontalieră prin absorbţie de către Credit Europe Bank N.V.“.

Fuziunea ar urma să se realizeze prin transferul totalităţii activelor şi pasivelor băncii din România, care se va dizolva fără a intra în lichidare, către grupul financiar olandez Credit Europe Bank N.V, potrivit convocatorului.

Data de 31 decembrie 2023 ar urma să fie dată a situaţiilor financiare ale băncii care vor fi folosite pentru a stabili termenii şi condiţiile fuziunii.

“Echipa Credit Europe Bank se va asigura de faptul că produsele şi serviciile vor putea fi utilizate de către clienţi fără întreruperi pe tot parcursul procesului, în timp ce depozitele fiecărui client vor fi în continuare garantate prin sistemul de garantare a depozitelor în vigoare în Uniunea Europeană, care este deja utilizat şi în România”, mai spun reprezentanţii băncii.

Credit Europe Bank România se află în top 20 cele mai mari bănci din România. Conform celor mai recente raportări financiare anuale, banca ocupa la finalul anului 2022 locul 18 în topul băncilor mari din România, cu active de 4 mld. lei şi o cotă de piaţă de circa 0,6% (0,57%).

Credit Europe Bank (România) a încheiat 2023 cu un profit net de 66,8 milioane de lei, de peste două ori mai mult decât în anul 2022, în timp ce valoarea activelor s-a redus, de la 4 miliarde de lei în 2022 la 3,4 miliarde de lei în 2023. Banca a raportat venituri operationale de 226 milioane de lei, în creştere cu aproape 2%.

 

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!