10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Banking & Servicii financiare – Horga, ASF: Un proiect transmis MFP va permite autorităților publice locale să face emisiuni de obligațiuni prin ofertă publică, pe bază de prospect – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ea a spus: “Un proiect trimis spre aprobare Ministerului Finanțelor va permite autorităților publice locale, pe bază voluntară, să supună aprobării de către ASF a unui prospect în cazul în care o autoritate a administrației publice locale intenționează să realizeze o ofertă publică de titluri de datorie sau intenționează să admită titlurile de datorie pe o piață reglementată.Această prevedere va dezvolta piața autohtonă de obligațiuni...

Crearea unui cadru de reglementare adecvat pentru listarea emisiunilor de obligațiuni municipale reprezintă una dintre preocupările Autorității de Supraveghere Financiară, a transmis, ieri, Gabriela Horga, vicepreședintele ASF pentru piața de capital, în cadrul evenimentului de listare a obligațiunilor verzi emise de Primăria Reșița.

Ea a spus: “Un proiect trimis spre aprobare Ministerului Finanțelor va permite autorităților publice locale, pe bază voluntară, să supună aprobării de către ASF a unui prospect în cazul în care o autoritate a administrației publice locale intenționează să realizeze o ofertă publică de titluri de datorie sau intenționează să admită titlurile de datorie pe o piață reglementată.
Această prevedere va dezvolta piața autohtonă de obligațiuni, prin creșterea transparenței emisiunilor de astfel de obligațiuni și prin adresarea către un număr mai mare de investitori.”

Municipiul Reșița a intrat pe Bursa de Valori București (BVB) cu prima emisiune de obligațiuni municipale verzi în valoare de 8,8 milioane de euro. Banii astfel obținuți vor fi folosiți pentru investiții de interes public local.

Gabriela Horga a mai spus: “Investițiile publice din următorii ani trebuie susținute de un nivel de finanțare și cofinanțare pe măsură, iar planurile de dezvoltare locală pot fi finanțate prin emisiuni municipale.
Finanțarea prin obligațiuni verzi poate aduce multiple beneficii pentru comunități. Acestea includ creșterea accesului la servicii durabile, reducerea emisiilor de carbon, crearea de locuri de muncă în sectoare verzi și îmbunătățirea calității vieții în general.

Obligațiunile municipale verzi pot reprezenta un instrument care să corespundă cerințelor investitorilor de a investi în instrumente sustenabile.
Extinderea şi diversificarea instrumentelor tranzacţionabile pe piaţa de capital reprezintă un obiectiv care poate conduce la o consolidare a pieței de capital, prin creșterea numărului de instrumente financiare disponibile la tranzacționare pe această piață.”

Recent, Consiliul Județean Cluj a intrat pe Bursa de Valori București (BVB) cu prima emisiune de obligațiuni.

Listarea unor obligațiuni municipale poate să corespundă atât nevoii de finanțare a autorității publice locale în calitate de emitent, cât și nevoii investitorilor de a avea la dispoziție noi instrumente financiare tranzacționate pe piața de capital, potrivit vicepresedintelui ASF.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!