16 C
București
joi, mai 23, 2024

Banking & Servicii financiare – Încrederea analiştilor financiari în economie a revenit pe final de an 2023, datorită prognozelor de accelerare a economiei. Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România: Anul acesta economia va creşte mai mult decât anul trecut, s-ar putea chiar dublu ca procent şi de aici aş vedea impactul pozitiv pe anticipaţii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Încrederea analiştilor financiari în economie a revenit pe final de an 2023, datorită prognozelor de accelerare a economiei.

♦ Analiştii financiari din cadrul asociaţiei CFA România estimează că leul se va deprecia până la un curs mediu de 5,07 lei pentru un euro în următoarele 12 luni, în timp ce rata anticipată a inflaţiei va înregistra o valoare medie de 5,78%...

Încrederea analiştilor financiari în economie a crescut pe final de 2023 aproape de maximul  din ultimul an, arată cel mai recent sondaj CFA.

Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România:
Anul acesta economia va creşte mai mult decât anul trecut, s-ar putea chiar dublu ca procent şi de aici aş vedea impactul pozitiv pe anticipaţii.

♦ Analiştii financiari din cadrul asociaţiei CFA România estimează că leul se va deprecia până la un curs mediu de 5,07 lei pentru un euro în următoarele 12 luni, în timp ce rata anticipată a inflaţiei va înregistra o valoare medie de 5,78%, conform ultimei prognoze a instituţiei ♦ Prognoza CFA de creştere economică în 2024 este de 2,6%.

Încrederea analiştilor financiari în economie a crescut pe final de 2023 aproape de maximul  din ultimul an, arată cel mai recent sondaj CFA. Este vorba de prognozele de creştere economică pentru 2024, în care majoritatea analiştilor financiari văd o accelerare a economiei, după frâna din 2023.

„Anul acesta economia va creşte mai mult decât anul trecut, s-ar putea chiar dublu ca procent şi de aici aş vedea impactul pozitiv pe anticipaţii”, comentează cifrele Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România.

În aceeaşi vreme, însă, finalul lui 2023 şi începutul lui 2024 au fost marcate de proteste pentru creşteri de venituri şi de stagnarea inflaţiei, după ce creşterea preţurilor se domolise cu mai bine de două puncte procentuale. Evoluţiile sunt în antiteză cu optimismul analiştilor financiari. Cum se explică?

Practic, evoluţia economiei este bună, dar, fiind an electoral, este un teren bun pentru cereri de creşteri de salarii, când partidele de la guvernare sunt mai sensibile la tensiuni sociale, în contextul în care în 2024 vor fi toate rândurile de alegeri electorale.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!