10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Banking & Servicii financiare – India depășește Hong Kong-ul pentru a deveni a șaptea cea mai mare bursă din lume – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

La sfârșitul lunii noiembrie, capitalizarea bursieră totală a Bursei Naționale de Valori din India a fost de 3,989 trilioane de dolari, față de 3,984 trilioane de dolari din Hong Kong, potrivit datelor de la Federația Mondială a Burselor.

În schimb, indicele de referință Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 17% până în prezent.

Sectoare precum mașinile, comercianții cu amănuntul, imobiliarele și telecomunicațiile sunt, de asemenea, relativ bine poziționate pentru 2024, în timp ce bunurile de larg consum, utilitățile și produsele chimice sunt clasificate de HSBC drept nefavorabile.

Valoarea bursieră a Indiei a depășit-o pe cea din Hong Kong, devenind a șaptea cea mai mare bursă din lume, pe măsură ce optimismul cu privire la perspectivele economice ale țării crește, scrie CNBC.

La sfârșitul lunii noiembrie, capitalizarea bursieră totală a Bursei Naționale de Valori din India a fost de 3,989 trilioane de dolari, față de 3,984 trilioane de dolari din Hong Kong, potrivit datelor de la Federația Mondială a Burselor.

Indicele Nifty 50 din India a atins un alt record marți. Până acum anul acesta a crescut cu 16% și se îndreaptă către al optulea an consecutiv de câștiguri. În schimb, indicele de referință Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 17% până în prezent.

India a fost o piață remarcabilă în acest an în regiunea Asia-Pacific. Creșterea lichidității, mai multă participare internă și îmbunătățirea dinamicii în mediul macro global, sub forma scăderii randamentelor trezoreriei SUA, toate acestea au stimulat piețele de valori ale țării.

Cea mai populată țară din lume se îndreaptă spre alegerile generale de anul viitor, despre care analiştii prevăd că ar putea fi o altă victorie pentru partidul naționalist de guvernământ Bharatiya Janata.

„Pentru alegerile generale, sondajele de opinie și alegerile recente de stat indică faptul că guvernul în exercițiu condus de BJP ar putea asigura o victorie decisivă, care ar putea declanșa creşteri în primele trei-patru luni ale anului, pe așteptările continuității politicii”, au spus strategii HSBC într-o notă către clienţi.

HSBC a spus că băncile, sănătatea și energia sunt sectoarele cel mai bine poziționate pentru anul viitor.

Sectoare precum mașinile, comercianții cu amănuntul, imobiliarele și telecomunicațiile sunt, de asemenea, relativ bine poziționate pentru 2024, în timp ce bunurile de larg consum, utilitățile și produsele chimice sunt clasificate de HSBC drept nefavorabile.

Hong Kong rămâne în urmă

Indicele Hang Seng din Hong Kong este gata să înregistreze un al patrulea an de scăderi și are cea mai proastă performanță dintre principalele piețe de acțiuni din Asia-Pacific, potrivit CNBC.

Săptămâna trecută, Moody’s și-a redus perspectiva pentru Hong Kong de la stabilă la negativă, invocând legăturile financiare, politice, instituționale și economice ale orașului cu China continentală. Această retrogradare a venit la scurt timp după ce Moody’s și-a redus perspectiva pentru ratingurile de credit guvernamentale ale Chinei la negativ, de la stabil.

La începutul lunii noiembrie, guvernul din Hong Kong a declarat că se așteaptă ca economia să crească cu 3,2% în 2023, reducându-și perspectivele de creștere a PIB-ului de la 4% la 5% prognozate în august.

Guvernul orașului a avertizat că tensiunile geopolitice în creștere și condițiile financiare stricte continuă să afecteze investițiile, exporturile de bunuri și sentimentul de consum. Încrederea consumatorilor a avut de suferit și în Hong Kong.

„Economia Hong Kong-ului este pregătită pentru o aterizare ușoară în 2024, deoarece creșterea anuală a PIB-ului real se moderează la aproximativ 2% față de 3,5% din 2023”, au spus economiștii de la DBS.

„În centrul acestei redresări se află revigorarea turismului continental, întărind sectoarele de comerț cu amănuntul și de catering.”

China și-a stabilit o țintă de creștere de 5% pentru 2023. PIB-ul din al treilea trimestru a fost de 4,9%, ridicând speranța că a doua cea mai mare economie a lumii va îndeplini sau chiar depăși așteptările.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!