16 C
București
joi, mai 23, 2024

Banking & Servicii financiare – Interviu ZF. Marc Merlino, managing director, global head global network banking la Citibank: Dacă ne uităm la perioadele de creştere a dobânzilor, istoria poate că nu se repetă, dar tinde să rimeze. Acest lucru face ca oamenii să speculeze o recesiune – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Marc Merlino, managing director, global head global networking banking la Citibank: Lucrurile merg bine în România. România este o ţară importantă pentru noi, de aceea am şi venit aici. Este o ţară cu o valoare foarte mare. La nivel global ne concentrăm pe clienţii din sectoarele de tehnologie şi comunicaţii având în vedere creşterea acestor

Marc Merlino, managing director, global head global networking banking la Citibank: Lucrurile merg bine în România. România este o ţară importantă pentru noi, de aceea am şi venit aici. Este o ţară cu o valoare foarte mare. La nivel global ne concentrăm pe clienţii din sectoarele de tehnologie şi comunicaţii având în vedere creşterea acestor zone la nivel global. Cealaltă zonă în creştere este wellness şi healthcare.

„Este un mediu nou de operare pentru clienţii noştri şi pentru mulţi dintre ei este prima oară în cariera lor că trebuie să opereze într-un context cu inflaţie mai mare şi dobânzi mai mari. În unele cazuri, vedem că dobânzile revin la un nivel mai normal“.

Deşi contextul economic în ultimul an a fost unul caracterizat de o creştere semnificativă a dobânzilor, inflaţie la cote maxime, o criză energetică, o criză geopolitică la graniţa cu România, încetinire a creşterii economice şi chiar aşteptări de recesiune, Marc Merlino,  managing director, global head global networking banking la Citibank, consideră că de obicei, chiar dacă perioadele de creştere a dobânzilor nu se repetă, ele tind să „rimeze“.

„Dacă ne uităm la perioadele de creştere a dobânzilor, istoria poate că nu se repetă, dar tinde să rimeze. Acest lucru face ca oamenii să speculeze o recesiune. Perioadele de creşteri rapide ale dobânzilor de obicei veneau cu o scădere a creşterii economice şi este destul de greu să găseşti un echilibru printr-un nivel optim al dobânzilor astfel încât să poţi stabiliza inflaţia fără a crea o scădere economică, adică o recesiune. De data aceasta, ce a fost diferit a fost că am avut un eveniment major care a contribuit la presiunea inflaţionistă şi pentru mulţi experţi a fost dificil să stabilească ce a fost episodic versus inflaţia de bază“, a explicat Marc Merlino într-un interviu pentru ZF.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!