6 C
București
marți, noiembrie 5, 2024

Banking & Servicii financiare – Ioana Gheorghiade devine Chief Risk Officer în boardul BCR, a doua cea mai mare bancă din România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De-a lungul celor peste două decenii de experienţă în domeniul financiar-bancar, dintre care 16 ani de activitate în BCR, Ioana Gheorghiade a dezvoltat o expertiză solidă atât în roluri comerciale, cât şi în gestionarea riscurilor, spun reprezentanţii BCR.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

Banca Comercială Română (BCR), a doua cea mai mare bancă din România după active, a numit-o pe Ioana Gheorghiade în funcţia de Chief Risk Officer (CRO) şi membru al Comitetului Executiv al băncii, sub rezerva aprobării de către autorităţile de reglementare.

De-a lungul celor peste două decenii de experienţă în domeniul financiar-bancar, dintre care 16 ani de activitate în BCR, Ioana Gheorghiade a dezvoltat o expertiză solidă atât în roluri comerciale, cât şi în gestionarea riscurilor, spun reprezentanţii BCR.

La începutul carierei sale, Ioana Gheorghiade s-a concentrat pe iniţiative inovatoare precum finanţarea proiectelor de investiţii, proiecte de tip greenfield şi proiecte din sectorul public, jucând un rol cheie în finanţarea programelor de infrastructură cu impact semnificativ în economia României.

Odată cu tranziţia în roluri de management al riscului corporate, Ioana Gheorghiade şi-a completat profilul profesional extinzând competenţele de evaluare individuală a tranzacţiilor la gestionarea riscurilor la nivel de portofoliu.

În ultimul deceniu, a fost activ implicată în elaborarea de politici publice pe teme critice precum strategia energetică a României, dezvoltarea infrastructurii şi absorbţia fondurilor UE. De asemenea, a pus un accent puternic pe procesele de risc digital în domeniul creditării şi pe sustenabilitate, obţinând mai multe acreditări regulatorii pe piaţa bancară locală.

Ioana deţine un MBA în Finanţe de la Kennesaw State University, o diplomă de licenţă de la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi este Chartered Financial Analyst (CFA). În plus, a urmat programe de educaţie executivă în managementul schimbării la instituţii prestigioase precum IESE Business School.

Banca Comercială Română (BCR), membră a grupului austriac Erste, a ajuns la active de 108 mld. lei în 2023, în creştere cu aproape 10% faţă de 2022, ocupând locul al 2-lea în topul băncilor din România.

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!