3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Banking & Servicii financiare – MApN renunţă la independenţa financiară a informaţiilor militare şi […] – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

MApN nu explică care au fost motivele reale pentru retragerea proiectului de lege, precizând doar că acţiunea a avut loc „ca urmare a observaţiilor primite până la acest moment, în cadrul procedurii de transparenţă decizională începută în data de 20 octombrie.”În urma proiectului de lege...

Conform proiectului de lege retras, Direcţia generală de Informaţii a Apărării ar fi putut înfiinţa firme şi ar fi avut dreptul de a face filaje, interceptări şi percheziţii şi ar fi avut aproape aceleaşi atribuţii precum SRI şi SIE la un loc...

Ministerul Apărării Naţionale a decis retragerea de pe fluxul de avizare interinstituţională a proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării şi pentru modificarea Legii nr. 346 din 2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, a anunţat vineri instituţia militară.

MApN nu explică care au fost motivele reale pentru retragerea proiectului de lege, precizând doar că acţiunea a avut loc „ca urmare a observaţiilor primite până la acest moment, în cadrul procedurii de transparenţă decizională începută în data de 20 octombrie.”

În urma proiectului de lege, DGIA ar fi avut personalitate juridică şi independenţă financiară, ar fi putut să ofere informaţii direct structurilor din Guvern şi altor state NATO, evidenţa efectivelor DGIA s-ar fi ţinut separat de cadrele MApN, personalul DGIA şi-ar fi putut desfăşura activitatea deschis, secret sau acoperit etc.

MApN nu a explicat nici de ce organizarea informaţiilor militare trebuia realizată printr-o lege separată faţă de celelalte structuri militare, inclusiv Statul Major al Apărării, format din cele trei categorii de forţe, care este structura principală a instituţiei militare, celelalte având rolul sprijin.

DGIA are două direcţii principale, Direcţia Informaţii Militare care asigură ataşaţii militari şi informaţii conducerii MApN şi Statului Major al Apărării şi Direcţia Contrainformaţii Militare care are misiunea principală de aplicare a masurilor contrainformative.

Conform proiectului de lege retras, Direcţia generală de Informaţii a Apărării ar fi putut înfiinţa firme şi ar fi avut dreptul de a face filaje, interceptări şi percheziţii şi ar fi avut aproape aceleaşi atribuţii precum SRI şi SIE la un loc, deoarece putea acţiona şi în ţară şi în străinătate. 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (monitorulapararii.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!