0.2 C
București
joi, martie 30, 2023

Banking & Servicii financiare – Mark Mobius: Adani avea „probleme mari”, care m-au ținut departe, dar India este încă atrăgătoare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pe 24 ianuarie, Hindenburg Research, o firmă americană de cercetare, a publicat un raport şocant în care îl acuză de fraudă și manipularea acțiunilor, relatează presa internaţională.

Companii precum Adani Enterprises, Adani Transmission, Adani Green Energy, Adani Power și Adani Total Gas au scăzut în valoare de atunci, grupul scăzând cu peste 113 miliarde de dolari din valoarea sa de piață.

Asta în ciuda negărilor puternice din partea companiei și a președintelui acesteia, Gautam Adani, care au fost detaliate într-un raport de 413 de pagini pe 29 ianuarie.

Investitorul Mark Mobius s-a ținut departe de vânzarea masivă de acțiuni planificată de grupul indian Adani din cauza preocupărilor legate de datoriile imense ale grupului și de expunerea la riscul politic, a declarat el marți pentru CNBC.

Totuși, el nu crede că acuzațiile de fraudă care au zguduit unul dintre cele mai mari conglomerate din India vor avea un efect secundar pe piața indiană. De fapt, el spune că orice publicitate ar putea fi bună pentru investiții.

„Când ești în aceste proiecte uriașe de infrastructură, mai ales dacă se află în afara Indiei, pentru că, au explorat alte zone ale lumii, ai multe riscuri politice”, a spus Mobius pentru „Capital Connection” de la CNBC. ”

Conglomeratul Adani cuprinde porturi, aeroporturi, minerit, ciment, energie și multe altele.

„Riscul politic devine primordial atunci când ai o grămadă de datorii foarte mari și încerci să câștigi bani pentru a le plăti și se poate ca un eveniment politic să pună o piedică, astfel încât să nu poți da banii înapoi. Deci, aceasta este una dintre marile probleme pe care le-am avut”, a spus Mobius.

Firma sa, Mobius Capital Partners, se concentrează pe piețele emergente, iar India este în topul alocărilor sale.

Pe 24 ianuarie, Hindenburg Research, o firmă americană de cercetare, a publicat un raport şocant în care îl acuză de fraudă și manipularea acțiunilor, relatează presa internaţională. Hindenburg Research este o firmă specializată în vânzarea în lipsă.

Companii precum Adani Enterprises, Adani Transmission, Adani Green Energy, Adani Power și Adani Total Gas au scăzut în valoare de atunci, grupul scăzând cu peste 113 miliarde de dolari din valoarea sa de piață. Fondurile mutuale și tranzacționate la bursă expuse pe Adani au fost puternic afectate.

Asta în ciuda negărilor puternice din partea companiei și a președintelui acesteia, Gautam Adani, care au fost detaliate într-un raport de 413 de pagini pe 29 ianuarie.

Vor fi acum întrebări pentru guvernul indian și băncile mari care l-au finanțat pe Adani, pe măsură ce controlul asupra companiei continuă, a declarat Mobius pentru CNBC.

Dar, a adăugat el: „Există o mulțime de companii extraordinare în India care au o guvernanță corporativă excelentă, care se comportă foarte bine pe piață. Așa că trebuie să privim Adani ca un fel de caz izolat.”

Cu privire la potențialele consecințe, el a spus: „Companiile Adani reprezintă aproximativ 6% din indicele indian. Este mare, dar nu este atât de semnificativ. Puteți vedea că indicele nu a suferit atât de mult.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!