27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Banking & Servicii financiare – Masa salarială aproape că s-a triplat în ultimii 15 ani, dar rămâne sub 40% ca pondere din PIB. În ţări precum Germania şi Franţa, ponderea masei salariale în PIB depăşeşte 50%. Media europeană este de 47% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Masa salarială din România, indicatorul format din totalitatea  salariilor, a taxelor şi a contribuţiilor aferente acestora, aproape că s-a triplat în perioada cuprinsă între anii 2008 şi 2022, arată calculele Ziarului Financiar bazate pe date de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, dacă calculăm masa salarială doar pe baza salariului mediu net, în 2022 România a ajuns la 48,83 mld.

 ♦ În ultimii 15 ani, masa salarială a crescut de la 29,95 mld. euro la 79,11 mld. euro dacă e calculată pe baza salariului mediu brut şi de la 21,5 mld. euro la 48,83 mld. lei pe baza salariului mediu net ♦ „Evoluţia derulată în peste un deceniu trebuie văzută în contextul de recuperare a decalajelor dintre ţările din Europa Centrală şi de Est faţă de ţările mature. România reduce progresiv acest decalaj, pe măsură ce structura economiei evoluează şi PIB-ul se măreşte“.

Masa salarială din România, indicatorul format din totalitatea  salariilor, a taxelor şi a contribuţiilor aferente acestora, aproape că s-a triplat în perioada cuprinsă între anii 2008 şi 2022, arată calculele Ziarului Financiar bazate pe date de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, dacă calculăm masa salarială doar pe baza salariului mediu net, în 2022 România a ajuns la 48,83 mld. euro, în creştere de la 21,5 mld. euro în anul 2008. Dacă este calculată pe baza salariului mediu brut, masa salarială a crescut de la 29,95 mld. euro la 79,11 mld. euro în perioada 2008 – 2022.

Creşterea salariului minim pe economie, creşterea salariilor din sectorul bugetar, majorările salariale făcute în sectorul privat pentru atragerea de candidaţi pe o piaţă cu deficit, cât şi diversificarea pachetelor de beneficii oferite angajaţilor au fost printre factorii care au condus la creşterile de salarii din ultimii ani.

„Costul muncii este compus nu doar din salarii, ci şi din beneficii, taxe şi contribuţii sociale. Evoluţia derulată în peste un deceniu trebuie văzută în contextul de recuperare a decalajelor dintre ţările din Europa Centrală şi de Est faţă de ţările mature. România reduce progresiv acest decalaj, pe măsură ce structura economiei evoluează şi PIB-ul se măreşte. Ponderea în PIB a serviciilor şi a industriilor cu mai mare valoare adăugată creşte şi odată cu ea creşte şi nivelul salariilor din piaţă. Dar asta poate să însemne şi o mai mare presiune pe productivitatea angajaţilor, astfel încât businessurile să rămână profitabile şi competitive pe piaţa europeană”, a spus pentru ZF Raluca Pârvu, business manager al BPI România, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!