10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Banking & Servicii financiare – Ministerul Finanţelor, acţionarul principal al Exim Banca Românească, a cerut convocarea AGA pentru o nouă prelungire a mandatului boardului băncii cu încă două luni, până în luna mai. În AGA se vor aproba şi criteriile de selecţie şi rolurile celor din consiliul de administraţie al băncii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ În octombrie 2023, Exim Banca Românească a rămas în numai doi conducători executivi din cei cinci, Traian Halalai şi Cristian Şaitariu, aceştia primind din partea acţionarului principal, Ministerul Finanţelor, un mandat provizoriu de doar 5 luni ♦ La nivelul consiliului de administraţie al Exim Banca Românească au primit în octombrie 2023 mandate provizorii de 5 luni doar 5 din 9 membri, respectiv Traian Halalai, Cristian Şaitariu, Andrei Micu, Nina Puiu şi Cristi Spulbar ♦ Traian Halalai conduce de peste un deceniu Exim Banca Românească (fosta EximBank), fiind numit în perioada guvernului Ponta, iar în timpul mandatului lui Halalai, EximBank a reuşit să cumpere Banca Românească, urcând astfel în top 10, pe poziţia 8 în piaţă.

Ce se întâmplă cu conducerea Exim Banca Românească, a opta cea mai mare bancă din România?

Exim Banca Românească (fosta EximBank) este condusă de peste un deceniu de Traian Halalai. În timpul mandatului lui Halalai, EximBank a reuşit să cumpere Banca Românească, urcând astfel în top 10, pe poziţia 8 în piaţă.

În octombrie 2023, Exim Banca Românească a rămas în numai doi conducători executivi din cei cinci, Traian Halalai şi Cristian Şaitariu, aceştia primind din partea acţionarului principal, Ministerul Finanţelor, un mandat provizoriu de doar 5 luni  La nivelul consiliului de administraţie al Exim Banca Românească au primit în octombrie 2023 mandate provizorii de 5 luni doar 5 din 9 membri, respectiv Traian Halalai, Cristian Şaitariu, Andrei Micu, Nina Puiu şi Cristi Spulbar Traian Halalai conduce de peste un deceniu Exim Banca Românească (fosta EximBank), fiind numit în perioada guvernului Ponta, iar în timpul mandatului lui Halalai, EximBank a reuşit să cumpere Banca Românească, urcând astfel în top 10, pe poziţia 8 în piaţă.

Consiliul de adminis­tra­ţie al Exim Banca Ro­mâ­nească (fosta Exim­Bank), bancă deţinută de stat prin Ministerul Finanţelor, ar urma să primească o nouă prelungire de mandat, cu încă două luni, până în luna mai, potrivit unor surse apropiate discuţiilor. Man­datul boardului băncii urma să expire în luna martie, după prelun­gi­rea precedentă decisă în octombrie 2023.

Practic, având în vedere solicitarea înaintată de Ministerul de Finanţe în calitate de acţionar majoritar deţinând 127.286.457 acţiuni, respectiv 98,86% din capitalul social al băncii, Consiliul de administraţie convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Exim Banca Românească pentru săptămâna viitoare.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!