9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Banking & Servicii financiare – Ministerul Finanţelor listează la Bursă o nouă emisiune Fidelis, după a douăsprezecea ofertă de vânzare de titluri de stat. Cinci scadenţe diferite şi o valoare cumulată de 2,4 mld. lei – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministerul Finanţelor a atras 758,2 milioane lei, respectiv 329,1 milioane euro, (valori însumând aproape 2,4 miliarde lei – 483 milioane euro) prin a douăsprezecea ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populaţie (Fidelis) derulată în ultimii patru ani prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti...

Astfel, valoarea celor 12 runde de finanţare derulate, în perioada iulie 2020 – iulie 2023, la BVB de către Ministerul Finanţelor a ajuns la 20,5 miliarde lei (4,2 miliarde euro), conform unui comunicat de presă Noile obligaţiuni pot fi tranzacţionate de joi, 3 august la BVB prin intermediarii autorizaţi.

„Sumele investite în cadrul celei de-a doua ediţii Fidelis de anul acesta au demonstrat că românii sunt familiarizaţi cu programul şi aleg titlurile de stat lansate de Ministerul Finanţelor pentru economiile lor, înregistrându-se o cerere importantă atât pentru tranşele în RON cât şi pentru cele în euro...

Ministerul Finanţelor a atras 758,2 milioane lei, respectiv 329,1 milioane euro, (valori însumând aproape 2,4 miliarde lei – 483 milioane euro) prin a douăsprezecea ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populaţie (Fidelis) derulată în ultimii patru ani prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, valoarea celor 12 runde de finanţare derulate, în perioada iulie 2020 – iulie 2023, la BVB de către Ministerul Finanţelor a ajuns la 20,5 miliarde lei (4,2 miliarde euro), conform unui comunicat de presă

Noile obligaţiuni pot fi tranzacţionate de joi, 3 august la BVB prin intermediarii autorizaţi. Veniturile obţinute în urma investiţiei în titlurile de stat Fidelis, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

„Sumele investite în cadrul celei de-a doua ediţii Fidelis de anul acesta au demonstrat că românii sunt familiarizaţi cu programul şi aleg titlurile de stat lansate de Ministerul Finanţelor pentru economiile lor, înregistrându-se o cerere importantă atât pentru tranşele în RON cât şi pentru cele în euro. Tranşa specială pentru donatorii de sânge a atras mai multe subscrieri decât ediţia precedentă, iar numărul mare de donatori care au venit la centrul mobil organizat la sediul nostru confirmă entuziasmul faţă de caracterul social al acestei campanii. În total, 1.300 donatori au investit 106 milioane de lei, faţă de 1.000 de donatori în campania precedentă”, a declarat Marcel Boloş, Ministerul Finanţelor.

Oferta a fost derulată în perioada 17 – 28 iulie, interval în care românii au plasat 19.156 de ordine de subscriere atât pentru titlurile de stat denominate în lei, cât şi pentru cele în euro. De asemenea, oferta a fost intermediată de sindicatul din BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Société Générale şi Alpha Bank. Titlurile de stat au putut fi cumpărate şi prin participanţi eligibili.

„Emisiunile din seria titlurilor de stat Fidelis au ajutat la creşterea segmentului investitorilor individuali al bursei de la Bucureşti, având în vedere că o parte din subscriitori sunt la prima interacţiune cu ceea ce înseamnă achiziţia unor valori mobiliare. Pentru investitorii cu vechime, titlurile de stat constituie, pe de altă parte, un instrument de optimizare util managementului de portofoliu, iar, pentru Ministerul Finanţelor, titlurile de stat Fidelis pot fi considerate modalităţi semnificative de finanţare pentru care există deja o cerere importantă şi stabilă pe piaţa financiară românească”, spune Irina Neacşu, director executiv Corporate Finance, BRD SocGen.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!