2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Banking & Servicii financiare – Ministerul Finanțelor listează la BVB o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS, cu 5 scadențe diferite și în valoare cumulată de aproape 2,4 miliarde lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministerul Finanțelor (MF) a atras 758,2 milioane lei și 329,1 milioane euro printr-o emisiune de titluri de stat pentru populație (FIDELIS), cu cinci scadențe diferite, vândute pe piața de capital.

Prin intermediul celor 12 oferte derulate în ultimii patru ani, Ministerul Finanțelor a atras de la populație peste 20,5 miliarde lei (4,2 miliarde euro), potrivit unui comunicat.

Ministerul Finanțelor (MF) a atras 758,2 milioane lei și 329,1 milioane euro printr-o emisiune de titluri de stat pentru populație (FIDELIS), cu cinci scadențe diferite, vândute pe piața de capital.

Prin intermediul celor 12 oferte derulate în ultimii patru ani, Ministerul Finanțelor a atras de la populație peste 20,5 miliarde lei (4,2 miliarde euro), potrivit unui comunicat.

Titlurile de stat pot fi tranzacționate la BVB începând de joi, 3 august, în mod transparent, prin intermediarii autorizați.

Marcel Boloș, Ministerul Finanțelor: „Sumele investite în cadrul celei de-a doua ediții FIDELIS de anul acesta au demonstrat că românii sunt familiarizați cu programul și aleg titlurile de stat lansate de Ministerul Finanțelor pentru economiile lor, înregistrându-se o cerere importantă atât pentru tranșele în RON cât și pentru cele în EUR. Tranșa specială pentru donatorii de sânge a atras mai multe subscrieri decât ediția precedentă, iar numărul mare de donatori care au venit la centrul mobil organizat la sediul nostru confirmă entuziasmul față de caracterul social al acestei campanii. În total, 1.300 donatori au investit 106 milioane de lei, față de 1.000 de donatori în campania precedentă. Împreună cu ROCK FM, care ne-au luat alături de ei în campania pentru promovarea donării, Ministerul Finanțelor oferă un parteneriat solid investitorilor care accesează aceste instrumente, dar și persoanelor care au nevoie de sprijin prin donarea de sânge. Vedem că ediția aceasta a dus la creșterea numărului donatorilor la nivel de București cu 35%, față de aceeași lună a anului precedent, de la 1.408 la 2.202 donatori”.

Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al BVB: „Emisiunile recurente de titluri de stat FIDELIS sunt un succes luând în calcul atât sumele impresionante atrase, cât și faptul că aceste titluri de stat sunt indicate pentru cei care vor să facă primul pas în lumea investițiilor, oferind cel mai redus raport câștig – risc. Felicităm întreaga echipă implicată în susccesul acestei noi oferte, respectiv echipa Ministerului, consorțiul de intermediere și Rock FM, pentru că împreună au demonstrat că românii au sânge de investitor și donator”.

Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București: „Așa cum donarea de sânge contribuie la îmbunătățirea sănătății, la fel și investiția în active listate la BVB contribuie la îmbunătățirea sănătății financiare. Suntem încântați că Ministerul Finanțelor a creat acest instrument prin care să-i stimuleze pe români să investească, dar și să doneze sânge. Interesul ridicat pentru titlurile de stat Fidelis s-a văzut atât în valoare mare a subscrierilor, aceasta fiind a treia dintre cele 12 de până acum, cât și în numărul de ordine plasate, peste 19.000”.

Daniela Secară, Directorul General al BT Capital Partners: „Într-una din cele mai aglomerate perioade din istoria recentă a pieței de capital, care a ridicat definitiv profilul bursei locale pentru investitorii români și internaționali, titlurile de stat oferite prin programul FIDELIS continuă să atragă subscrieri semnificative. Succesul acestei noi emisiuni confirmă încă odată resursele pieței locale și apetitul populației pentru economisire și investiții la randamente solide cu risc scăzut”.

Cosmina Plaveti, Managing Director Investment Banking BCR: „Ne bucurăm să fim parteneri pentru Ministerul Finanțelor într-o nouă emisiune de titluri de stat, care continuă demersul de susținere a comportamentului de economisire și investiții în rândul populației. Este rolul nostru comun să asigurăm acces ușor la piața de capital și să avansăm în normalizarea discuțiilor despre educație financiară investițională. Iar prin fiecare listare Fidelis, facem un pas înainte în creșterea gradului de conștientizare a instrumentelor investiționale și a planificării financiare”.

Irina Neacșu, Director Executiv Corporate Finance, BRD – Groupe Societe Generale: „Emisiunile din seria titlurilor de stat Fidelis au ajutat la creșterea segmentului investitorilor individuali al bursei de la București, având în vedere că o parte din subscriitori sunt la prima interacțiune cu ceea ce înseamnă achiziția unor valori mobiliare. Pentru investitorii cu vechime, titlurile de stat constituie, pe de altă parte, un instrument de optimizare util managementului de portofoliu, iar, pentru Ministerul Finanțelor, titlurile de stat Fidelis pot fi considerate modalități semnificative de finanțare pentru care există deja o cerere importantă și stabilă pe piața financiară românească. În plus, tranșa donatorilor de sânge a avut și de această dată de un real succes, dovedind faptul că investitorii individuali apreciază această componentă socială oferită de emitent.

Emilian Dobran, Director Equity Trading, Alpha Bank România: „Programul Fidelis a reușit să câștige atenția publicului, transformând emisiunile de titluri de stat într-o opțiune tot mai apreciată. Titlurile de stat se evidențiază prin simplitatea lor, ceea ce le face ușor de înțeles chiar și pentru cei mai puțin familiarizați cu conceptul de investiții, oferindu-le clienților de retail o modalitate facilă de a-și investi economiile și de a-și diversifica portofoliile”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!