27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Banking & Servicii financiare – Patria Bank împrumută 5 mil. euro de la Fondul European de Investiţii pentru finanţarea antreprenorilor din zonele rurale si urbane mici din România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fondul European de Investiţii (FEI), parte din Grupul Băncii Europene de Investiţii, a semnat un contract de împrumut în valoare de 5 milioane euro cu Patria Bank, creditor român specializat în finanţarea antreprenorilor mici si mijlocii cu acces limitat la finanţare.

“Analizând parteneriatul nostru pe termen lung cu FEI, credem cu tărie că portofoliul de produse de garantare este un adevărat sprijin pentru toate microîntreprinderile (prin produsul nostru EASI am oferit mai mult de 6.500 de împrumuturi) şi cu acest instrument financiar vom continua să jucăm un rol activ pe piaţa locală şi să contribuim la stabilitatea economiei României” spune Burak Yildiran...

Fondul European de Investiţii (FEI), parte din Grupul Băncii Europene de Investiţii, a semnat un contract de împrumut în valoare de 5 milioane euro cu Patria Bank, creditor român specializat în finanţarea antreprenorilor mici si mijlocii cu acces limitat la finanţare.

Noul împrumut subordonat susţinut de InvestEU va contribui la consolidarea pozitiei de capital a Patria Bank, facilitand astfel continuarea cresterii si dezvoltarii acesteia, cu scopul final de a imbunatati accesul la finantare pentru antreprenorii micro din zonele rurale si urbane mici din Romania, spun oficialii celor două instituţii.

Aceasta este prima tranzacţie FEI semnată în cadrul produsului InvestEU de investiţii pentru consolidarea capacităţilor.

“Analizând parteneriatul nostru pe termen lung cu FEI, credem cu tărie că portofoliul de produse de garantare este un adevărat sprijin pentru toate microîntreprinderile (prin produsul nostru EASI am oferit mai mult de 6.500 de împrumuturi) şi cu acest instrument financiar vom continua să jucăm un rol activ pe piaţa locală şi să contribuim la stabilitatea economiei României” spune Burak Yildiran, Director General al Patria Bank.

Programul InvestEU urmăreşte să consolideze rezilienţa economică şi să promoveze inovarea şi crearea de locuri de muncă în Europa. Iniţiativa urmăreşte să sprijine investiţii în valoare de peste 372 de miliarde euro în perioada 2021-2027, utilizând o garanţie bugetară a UE.

Proiectele sustinute sunt aliniate la priorităţile de politică ale UE, inclusiv la competitivitate şi la Pactul Verde European. Grupul Băncii Europene de Investiţii, inclusiv Fondul European de Investiţii, este principalul partener de implementare al InvestEU.

“În vremuri dificile, de multe ori cei mai mici jucatori din economie se straduiesc cel mai mult. Acest nou acord între Patria Bank şi FEI dezvolta cooperarea noastră excelentă pe termen lung, care a început în urmă cu mai bine de zece ani. Până în prezent, mai mult de 6.500 de clienti cu venituri mici care, de obicei, se luptă să obtina împrumuturi tradiţionale, au putut accesa finanţare datorită sprijinului nostru comun.”, adaugă Marjut Falkstedt, director general al FEI.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!