27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Banking & Servicii financiare – Piaţa Casco, a asigurărilor facultative care vin în completarea poliţei RCA cu mai multe acoperiri, a crescut cu 17% în 9 luni/2023, la 2,6 mld. lei. Omniasig rămâne lider în topul asigurătorilor Casco, dar Groupama, aflată pe poziţia doi, se apropie cu paşi repezi, podiumul fiind completat de Allianz-Ţiriac – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Asigurările Casco au prins un elan mai puternic în primele nouă luni din 2023 comparativ cu perioada similară a anului 2022 ♦ Segmentul Casco are o pondere de 30% din volumul total consemnat pe zona asigurărilor auto, de 9 mld.

lei ♦  Prima medie Casco a scăzut în primele nouă luni din 2023 cu 32%, faţă de 9 luni/2022, până la 2.375 lei ♦ Numărul contractelor Casco este de cel puţin cinci ori mai mic decât numărul contractelor RCA...

Piaţa asigurărilor Casco a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2023 la un volum al primelor brute subscrise de 2,62 mld.

♦ Asigurările Casco au prins un elan mai puternic în primele nouă luni din 2023 comparativ cu perioada similară a anului 2022 ♦ Segmentul Casco are o pondere de 30% din volumul total consemnat pe zona asigurărilor auto, de 9 mld. lei, care include şi volumul subscrierilor pe RCA, cu o pondere de 70% ♦ Ponderea despăgubirilor plătite pe zona Casco este de 61% din totalul subscrierilor, respectiv 1,6 mld. lei ♦  Prima medie Casco a scăzut în primele nouă luni din 2023 cu 32%, faţă de 9 luni/2022, până la 2.375 lei ♦ Numărul contractelor Casco este de cel puţin cinci ori mai mic decât numărul contractelor RCA.

Piaţa asigurărilor Casco a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2023 la un volum al primelor brute subscrise de 2,62 mld. lei, în creştere cu 17% faţă de perioada similară din 2022, potrivit celor mai recente date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor din primele nouă luni ale anului 2023.

Deşi piaţa Casco s-a menţinut pe un trend uşor ascendent în ultimii ani, datele din primele nouă luni ale anului 2023 sugerează un elan mai puternic al volumului subscrierilor pe acest segment. Ca pondere din totalul segmentului asigurărilor auto (care include şi zona RCA) şi a ajuns la un volum total de 9 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2023, segmentul Casco reprezintă 30% din acest total, în timp ce piaţa RCA are 70%.

În ceea ce priveşte principalii 10 cei mai mari jucători pe segmentul Casco, care este o poliţă facultativă şi care vine în completarea poliţei RCA cu mai multe acoperiri, Omniaisg este lider de câţiva ani, iar la finalul primelor nouă luni din 2023, compania a ajuns la un volum al primelor brute subscrise de 799 mil. lei, cu o cotă de piaţă de 30,49%. Poziţia a doua din acest clasament Casco îi revine companiei Groupama, care şi-a consolidat poziţia de lider al întregii pieţe a asigurărilor, cât şi pe zona asigurărilor RCA. Acum, cu o cotă de piaţă de 28,93% în primele nouă luni din 2023, însemnând un volum al primelor brute subscrise de 758 mil. lei, Groupama se apropie rapid de actualul lider al pieţei Casco, Omniasig.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!