4.1 C
București
luni, decembrie 2, 2024

Banking & Servicii financiare – Radu Ciocoiu, Vicepreşedinte Consiliul de Leasing ALB : ESG este, în realitate, responsabilitate, şi este imposibil să nu fie un deziderat pentru industria de finanţări – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Industria financiară, a leasingului, este integrată într-un sistem european, global, şi nu putem ignora ESG.

►Atacurile cibernetice au crescut foarte mult, odată cu digitalizarea, şi trebuie să acordăm atenţie acestui aspect.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

ESG este, în realitate, responsabilitate, şi este imposibil să nu fie un deziderat pentru industria de finanţări, fie că vorbim de mediu, societatea sau guvernantă, a declarat Radu Ciocoiu, Vicepreşedinte Consiliul de Leasing ALB în cadrul conferinţei organizată de ALB România, la sediul BNR, la care Ziarul Financiar este partener media.

”ESG este un concept foarte discutat. El este, în realitate, responsabilitate. Este imposibil să nu fie un deziderat pentru industria de finanţări. Faţă de mediu, societate şi guvernanţă. Industria financiară, a leasingului, este integrată într-un sistem european, global, şi nu putem ignora ESG. Sunt multe discuţii legate de termenele impuse de legiuitor, iar dacă ele vor fi amânate depinde de discuţii. Dar ele nu vor fi eliminate. Doar amânate, poate. Europa este un front runner pe acest subiect”

Radu Ciocoiu a precizat că în România vedem o intensificare a finanţărilor verzi, mai ales pe autovehicule electrice. Dar ESG nu înseamnă doar partea de mediu, ci şi cea de social.

”Vorbeam de securitate cibernetică. Guvernanţa poate avea un impact esenţial în implementarea primelor două elemente, de mediu şi social. Provocarea vine din zona de raportare, inclusiv la nivel european”

Ce a mai declarat Radu Ciocoiu:

►Nu putem evita digitalizarea, facem parte dintr-o industrie care trebuie să gestioneze riscurile, de credit, operaţional. Sistemele noastre, politicile interne trebuie să protejeze consumatorul şi să îi ofere o experienţă bună. 

►Securitatea cibernetică este o provocare. Noi avem responsabilitate faţă de clienţi şi faţă de toţi stakeholderii pe care îi avem, acţionari, colegi, societate. Securitatea a devenit esenţială pentru toate industriile interconectate, cum este cea financiară.  Ea presupune rezilienţă şi am văzut ce s-a întâmplat în pandemie. Faptul că industria era deja pe un trend de digitalizare a ajutat mult şi a asigurat capacitatea de a servi clienţii, de a susţine businessurile într-un mod continuu. 

►Atacurile cibernetice au crescut foarte mult, odată cu digitalizarea, şi trebuie să acordăm atenţie acestui aspect. Realitatea e diferită în ultimii ani şi trebuie să ne adaptăm.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!