5.4 C
București
luni, decembrie 2, 2024

Banking & Servicii financiare – Richard Knubben, Federaţia Europeană de Leasing: Cred ca piaţa de leasing din România are mare potenţial. Sunteţi la milocul ciclului de creştere. Sprijinul IMM-urilor este substanţial. Dacă ne uităm la Olanda, piaţa este deja saturată. România încă este în zona de B2B, iar după saturare ar putea fi nevoie de o orientare către B2C. – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România încă este în zona de B2B, iar după saturare ar putea fi nevoie de o orientare către B2C, a spus Richard Knubben, Director General Federaţia Europeană de Leasing, în cadrul conferinţei organizată de ALB România, la sediul BNR, la care Ziarul Financiar este partener media.

UK este probabil prima piaţă din afara SUA în care leasingul a prins amploare, faţă de alte pieţe când leasingul a devenit dominant abia la mijlocul anilor 80”, a spus Richard Knubben.

Un lucru interesant despre leasing este că atunci când economia este pe creştere, ne merge bine, iar când este pe scădere, îndatorare în situaţii excepţionale precum coronavirus, ne merge rezonabil de bine şi atunci pentru că odată ce accesul la finanţare devine mai dificil, segmentul de IMM-uri devine mai dependent de servicii de la companiile de leasing.

Cred ca piaţa de leasing din România are mare potenţial. Sunteţi la milocul ciclului de creştere. Sprijinul IMM-urilor este substanţial. Dacăne uităm la Olanda, piaţa este deja saturată. România încă este în zona de B2B, iar după saturare ar putea fi nevoie de o orientare către B2C, a spus Richard Knubben, Director General Federaţia Europeană de Leasing, în cadrul conferinţei organizată de ALB România, la sediul BNR, la care Ziarul Financiar este partener media.

„Cred ca piaţa de leasing din România are mare potenţial. Sunteţi la milocul ciclului de creştere. Sprijinul IMM-urilor este substanţial. Dacăne uităm la Olanda, piaţa este deja saturată. România încă este în zona de B2B, iar după saturare ar putea fi nevoie de o orientare către B2C. UK avea un sistem de reglementare foarte liberal, era uşor să intri pe leasing şi îţi permitea să dezvolţi multe produse care se dedicau anumtor segmente. UK este probabil prima piaţă din afara SUA în care leasingul a prins amploare, faţă de alte pieţe când leasingul a devenit dominant abia la mijlocul anilor 80”, a spus Richard Knubben.

Ce a mai spus Richard Knubben, Director General Federaţia Europeană de Leasing

Membri noştri au viziunea că facem ce vor ţările mari, dar când te uiţi la mărime, România este a şasea ţară din UE. Realizezi la un moment dat că influenţa din consiliu este semnifcativă. Treaba mea este să vorbesc cu cu Comisia Europeană, cu Parlamentul European, dar este doar o parte din puzzle. Cealaltă parte sunt ţările membre, guvernul, instituţiile.

Cum merge leasing-ul, în general merge bine. Un lucru interesant despre leasing este că atunci când economia este pe creştere, ne merge bine, iar când este pe scădere, îndatorare în situaţii excepţionale precum coronavirus, ne merge rezonabil de bine şi atunci pentru că odată ce accesul la finanţare devine mai dificil, segmentul de IMM-uri devine mai dependent de servicii de la companiile de leasing.

Dacă ne uităm la 2024, peste 50% din IMM-uri sunt dependente de leasing fie ca prima sau a doua opţiune de finanţare. Această pondere creşte.

În general majoritatea segmentelor performează mai bine decât anul trecut. Volumul de business este pe creştere, numărul contractelor semnate este relativ stabil. Avem un impact inflaţionist semnificativ. Când maşina pe care o cumperi astăzi este cu 20% mai scumpă, automat se reflectă în volumul de business. Cu toate acestea, volumul de business nou este mereu peste 400 mld. euro, iar din punctul de vedere al portofoliului este peste 1.000 mld. euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!