20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – ROCA Industry supune aprobarii actionarilor transferul pe piata principala BVB, impreuna cu achizitia ELECTROPLAST si o majorare semnificativa de capital – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

ROCA Industry (ROC1), primul holding romanesc de companii de materiale de constructii, detinut de ROCA Investments, urmareste sa integreze in portofoliul sau compania ELECTROPLAST, unul dintre cei mai mari producatori de cabluri si lider al pietei de cabluri electrice pentru infrastructura feroviara.

Actionarii ROCA Industry vor vota in luna iunie cu privire la tranzactie, impreuna cu majorarea capitalului companiei cu maxim 150 mil.

Avand in vedere specificul holdingului, cu focus pe segmentul materialelor de constructie si intentia de consolidare a pozitiei pe aceasta piata, ROCA Industry urmareste achizitia unei participatii de 99,99% din actiunile ELECTROPLAST.

  • Compania supune aprobarii actionarilor procedura de achizitie a ELECTROPLAST, liderul pietei de cabluri electrice pentru infrastructura feroviara si majorarea capitalului social cu maxim 150 mil. RON.
  • Consiliul de Administratie al ROCA Industry convoaca azi actionarii pentru a aproba listarea actiunilor companiei pe piata principala a Bursei de la Bucuresti, acesta reprezentand un nou prag major pentru holding si pentru industria romaneasca. 
  • “Vrem sa devenim un reper pentru industrie si sa ajungem in pozitia de jucator de prima liga in economie, prin listarea pe Bursa principala,” – Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.
  • Companiile ROCA Industry ajung la un volum cumulat de business de aproape 100 mil. RON in T1 2023.

ROCA Industry (ROC1), primul holding romanesc de companii de materiale de constructii, detinut de ROCA Investments, urmareste sa integreze in portofoliul sau compania ELECTROPLAST, unul dintre cei mai mari producatori de cabluri si lider al pietei de cabluri electrice pentru infrastructura feroviara. Actionarii ROCA Industry vor vota in luna iunie cu privire la tranzactie, impreuna cu majorarea capitalului companiei cu maxim 150 mil. RON si transferul ROCA Industry de pe piata AeRO pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti.

Avand in vedere specificul holdingului, cu focus pe segmentul materialelor de constructie si intentia de consolidare a pozitiei pe aceasta piata, ROCA Industry urmareste achizitia unei participatii de 99,99% din actiunile ELECTROPLAST. Aceasta implica o tranzactiein valoare de aproximativ 9 milioane de euro de la ROCA Investments, compania de private equity care detine ELECTROPLAST. Cu o experienta de peste 30 de ani in fabricarea de cabluri electrice din cupru si aluminiu, compania a inregistrat la finalul anului 2022 o cifra de afaceri de 134,0 mil. RON (+47% fata de anul 2021), EBITDA in suma de 10,0 mil. RON – cu o marja de 7,47% din cifra de afaceri (vs -0,8% in anul 2021) si un profit net de 3,0 mil. RON (marja profitului net in 2022 este de 2,3%).

“ELECTROPLAST este inca una dintre companiile cu perspective de crestere la nivel regional pe care ne dorim sa le integram in holdingul ROCA Industry, alaturi de celelalte sapte companii pe care acesta le detine direct sau indirect. Aceasta intentie face parte din planul de a continua constructia strategica a holdingului nostru industrial, de consolidare si dezvoltare accelerata, prin achizitii de noi companii si crearea unei valori adaugate in jurul acestora, prin sinergii si instrumente comune. Ne propunem astfel trecerea la urmatorul nivel de dezvoltare, prin supunerea aprobarii, in cursul lunii iunie, de catre actionari a majorarii capitalului holdingului cu cu pana la 150 mil. RON si a transferului pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti.Intentionam sa devenim un reper pentru industria romaneasca care, printr-o viitoare listare pe piata principala a Bursei, ROCA Industry poate ajunge in pozitia de jucator de prima liga in economie,declara Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.   

 Holdingul ROCA Industry, fondat in septembrie 2021 si listat in ianuarie 2022 pe piata AeRO a BVB, vizeaza un nou nivel de dezvoltare, prin listarea pe piata principala a Bursei. Astfel, alaturi de accesul la surse diversificate de capital, prin expunerea catre o noua gama de investitori profesionali sofisticati sau fonduri institutionale de investitii, holdingul isi va intari vizibilitatea pentru dezvoltarea de parteneriate strategice, dar si expunerea internationala si credibilitatea necesara pentru scalarea activitatii la nivel european. “Pentru a dezvolta campioni industriali care sa conteze pe harta Europei, listarea pe piata principala BVB este un pas obligatoriu, iar constructia noastra de pana in prezent reconfirma viziunea strategica a holdingului”, completeaza reprezentantul companiei.

La nivelul primului trimestru (T1) al acestui an, companiile ROCA Industry au raportat o cifra de afaceri cumulata in valoare totala de 95,4 mil. RON, in crestere cu 0,4% comparativ cu anul T1 2022, in timp ce in 2022 ROCA Industry a raportat venituri cumulate de aproape 400 de milioane de lei. In primul trimestru al anului, companiile productive din cadrul ROCA Industry au realizat o EBITDA cumulata de 4,4 mil. RON, respectiv o marja EBITDA de 4,6%.

 La nivel de holding, ROCA Industry a inregistrat venituri financiare in valoare de 2,6 mil. RON, raportand un profit net in valoare de 1,3 mil RON in T1 2023.

Primele luni ale anului au fost marcate de presiunea inflationista, miscarile care au avut loc pe piata fortei de munca, dar si de impactul accesului la creditare sub efectele ecourilor bancare de pe pietele internationale. Toate acestea au dus la o reactie precauta si ezitari in industria materialelor de constructii si a utilizatorilor ei imediati – constructorii. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!