23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Banking & Servicii financiare – România a avut în primele patru luni din 2024 un deficit de cont curent de 6,5 miliarde euro, în creştere cu 26%. În aprilie, deficitul s-a majorat cu 2,6 miliarde euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România a avut în primele patru luni din 2024 un deficit de cont curent de 6,5 miliarde euro, în creştere cu 26%.

România a avut în primele patru luni din 2024 un deficit de cont curent de 6,5 miliarde euro, în creştere cu circa 1,5 miliarde euro fată de perioada similară din 2023, potrivit datelor BNR publicate joi.

Fată de martie 2024, în aprilie deficitul s-a majorat cu 2,6 miliarde euro.

România a avut în primele patru luni din 2024 un deficit de cont curent de 6,5 miliarde euro, în creştere cu circa 1,5 miliarde euro fată de perioada similară din 2023, potrivit datelor BNR publicate joi.

Fată de martie 2024, în aprilie deficitul s-a majorat cu 2,6 miliarde euro.

În structură, balanţa bunurilor a avut un deficit de 9 miliarde euro, mai mare cu 464 milioane euro fată de finalul lunii aprilie  2023, iar balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 651 milioane euro, de 4,2 miliarde euro.

Dintre servicii, zona de transport a avut un excedent de 1,85 miliarde euro, în uşoară scădere, serviciile de telecomunicaţii,  informatice şi informaţionale au închis cu un plus de 969 milioane euro, fată de 1,05 milairde euro în perioada similară din 2023, în timp deficitul înregistrat în turism s-a adâncit la 1,3 miliarde euro, de la 1 miliard de euro în aprilie  2023.

Balanţa veniturilor primare, care includ venituri din muncă, venituri din investiţii în active financiare (investiţii directe, de portofoliu şi alte investiţii), impozite, subvenţii, a avut un deficit mai mare cu 791 milioane euro, de 2,7 miliarde euro.

În acelaşi timp, balanţa veniturilor secundare, care includ transferuri curente private şi transferuri ale administraţiei publice, a înregistrat un excedent mai mare cu 521 milioane euro, de 954 milioane euro.

Investiţiile străine directe au însumat 3,23 miliarde euro (comparativ cu 2,4 miliarde euro în perioada ianuarie – aprilie 2023), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit estimat) au însumat valoarea netă de 3,01 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 216 milioane euro.

 

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!