10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Banking & Servicii financiare – Traian Halalai, preşedintele executiv al Exim Banca Românească: Expunerea băncii pe segmentul agriculturii depăşea pragul de 1 mld. lei la final de S1/2023, în creştere cu 20% faţă de S1/2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Traian Halalai, preşedintele executiv al Exim Banca Românească: Expunerea băncii pe segmentul agriculturii depăşea pragul de 1 mld.

Traian Halalai, preşedintele executiv al Exim Banca Românească: Facilităţile pe care le acordăm permit companiilor locale să menţină active lanţurile de producţie, prin infuzia de capital de lucru, dar şi să continue planurile investiţionale.

♦ Exim Banca Românească oferă produse de finanţare şi garantare pentru sectorul agricol atât pentru activitatea curentă a firmelor, cât şi pentru achiziţia de active, dar şi finanţarea irigaţiilor inteligente sau proceselor de reîmpădurire...

Traian Halalai, preşedintele executiv al Exim Banca Românească:
Facilităţile pe care le acordăm permit companiilor locale să menţină active lanţurile de producţie, prin infuzia de capital de lucru, dar şi să continue planurile investiţionale.

♦ Exim Banca Românească oferă produse de finanţare şi garantare pentru sectorul agricol atât pentru activitatea curentă a firmelor, cât şi pentru achiziţia de active, dar şi finanţarea irigaţiilor inteligente sau proceselor de reîmpădurire.

Exim Banca Românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active, a finanţat cu peste un miliard de lei agricultura, prag atins la finalul lunii iunie 2023, în creştere cu 20% faţă de nivelul din prima jumătate a anului 2022.

„Pentru Exim Banca Românească, agricultura reprezintă un domeniu strategic şi de aceea suntem permanent preocupaţi să oferim producătorilor locali produse sau combinaţia potrivită de produse şi servicii care să răspundă nevoilor lor reale şi care să contribuie la creşterea randamentelor şi menţinerea competitivităţii. În acest context, la finalul lunii iunie 2023, expunerea băncii pentru segmentul agriculturii depăşea consistent pragul de un miliard de lei, în creştere cu aproape 20% faţă de acelaşi interval din 2022“, a spus pentru ZF Traian Halalai, preşedinte executiv al Exim Banca Românească (denumită anterior EximBank – Banca de Export Import a României).

Şeful băncii deţinute de statul român prin Ministerul Finanţelor a adăugat că în prima jumătate a acestui an, solicitările de finanţare din partea sectorului agricol s-au menţinut la un nivel ridicat, mai ales în contextul generat de războiul din Ucraina. Creşterea preţurilor la inputuri, majorarea costurilor de transport şi a celor cu forţa de muncă au generat o nevoie suplimentară de finanţare pentru sectorul agricol, explică Halalai. În acelaşi timp, evoluţia oscilantă a preţurilor cerealor din acest an şi costul ridicat al inputurilor din anul agricol 2022 – 2023 au generat o atenţie sporită din partea finanţatorilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!