12.8 C
București
joi, martie 20, 2025

Banking & Servicii financiare – Unde sunt banii pentru microindustrializare? Mic antreprenor: „Am implementat proiectul şi plătim dobânzi la credite în aşteptarea unor fonduri care nu au mai fost alocate“ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Grantul pentru microindustrializare oferă un ajutor financiar de până la 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, limitat la 500.000 de lei pe credit de investiţii, cu o valoare minimă a creditului de solicitat de 250.000 de lei ♦ Antreprenorii care au luat granturi în acest program plătesc astăzi dobânzi la bănci până în momentul în care statul va livra banii aferenţi finanţării nerambursabile...

Programul Naţional Multianual de Microindustrializare, lansat în 2022 şi aflat sub coordonarea Minis terului Economiei, Digi ta lizării, Antrepre noriatu lui şi Turismului (MEDAT), cu un buget de 50 mil.

Astfel, companiile care au implementat proiectele au rămas cu credite bancare sem nificative, fără posi bi litatea de a achita din prin cipal, ci doar dobânzile, în aştep tarea unor fonduri care nu au mai fost alo cate“, spune o antreprenoare din Braşov, a cărei firmă a accesat deja un credit de investiţii şi este eligibilă pentru finanţare prin Programul de Microindustrializare.

Grantul pentru microindustrializare oferă un ajutor financiar de până la 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, limitat la 500.000 de lei pe credit de investiţii, cu o valoare minimă a creditului de solicitat de 250.000 de lei  Antreprenorii care au luat granturi în acest program plătesc astăzi dobânzi la bănci până în momentul în care statul va livra banii aferenţi finanţării nerambursabile.

Programul Naţional Multianual de Microindustrializare, lansat în 2022 şi aflat sub coordonarea Minis­terului Economiei, Digi­ta­lizării, Antrepre­noriatu­lui şi Turismului (MEDAT), cu un buget de 50 mil. lei anul trecut, întârzie cu rambursarea sumelor către unii dintre antre­prenorii care au fost eligibili şi care au şi implementat proiectele la timp.

Nici Ministerul Econo­miei şi nici băncile nu răspund însă la întrebările ZF, astfel că sin­gurele informaţii privind un eventual blocaj în acest program vin de la antreprenorii cu care a discutat ZF.

„Bugetul pentru anul 2024 includea credite bugetare menite să acopere plăţile necesare beneficiarilor care şi-au finalizat proiectele în termen. Cu toate a­ces­tea, deşi documentaţiile au fost depuse, iar băncile le-au transmis mai de­parte, autoritatea de management nu a e­fectuat ram­bursă­rile aferente contrac­te­lor de finanţare. Astfel, companiile care au implementat proiectele au rămas cu credite bancare sem­nificative, fără posi­bi­litatea de a achita din prin­cipal, ci doar dobânzile, în aştep­tarea unor fonduri care nu au mai fost alo­cate“, spune o antreprenoare din Braşov, a cărei firmă a accesat deja un credit de investiţii şi este eligibilă pentru finanţare prin Programul de Microindustrializare.

 



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!