28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Banking & Servicii financiare – Urmează ZF Asigurări Summit, 19 iunie. Va rămâne piaţa asigurărilor din România ancorată în continuare în RCA sau putem să ne uităm la un viitor mai echilibrat? – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Segmentul RCA, mai mult ca niciodată, şi-a dovedit influenţa puternică pe care o are la nive lul întregii pieţe a asigurărilor, dar şi la nivelul asigurătorilor printr-o creştere exponenţială atât a subscrierilor segmentului, cât şi la nivelul portofoliilor companiilor de asigurări care sunt prezenţi pe această piaţă.

Odată cu această reaşe zare, companii de asigurări care înainte erau reticente au început să preia mai mult RCA, iar prin acastă deschidere către RCA rezultatul s-a văzut printr-o creştere exponenţială a subscrierilor din portofo liile asigurătorilor...

De ce un segment de asigurare, care ar trebui să fie obligatoriu şi pe care nu ar tre bui să fie construită nici o strategie, are cea mai mare pondere în totalul asigură rilor, in flu enţează cel mai mult direcţia pieţei şi poa te provoca şi cele mai mari pagube pentru toţi actorii implicaţi, de la asigurător, la broker, la autoritate, până la consumatorul final, şoferul? Împreună cu speakerii care vor fi pre zenţi într-un panel dedicat acestui segment al asigurărilor RCA, vom afla în cadrul eve nimentului ZF Asigurări Summit, pe 19 iunie 2024, ce schimbări sunt necesare pentru o piaţă sustenabilă, cum s-ar putea decupla piaţa locală a asigurărilor de depen denţa pe care o are de acest RCA, care sunt paşii următori, ce perspective ne pot aduce anii viitori şi cum ar trebui să gestionăm oportunităţile din piaţă.

Segmentul RCA, mai mult ca niciodată, şi-a dovedit influenţa puternică pe care o are la nive­lul întregii pieţe a asigurărilor, dar şi la nivelul asigurătorilor printr-o creştere exponenţială atât a subscrierilor segmentului, cât şi la nivelul portofoliilor companiilor de asigurări care sunt prezenţi pe această piaţă.

Astfel, cu o pondere de peste 50% din întreaga piaţă a asigurărilor cât are această linie de business, orice mişcare puternică pe segmentul RCA are ecouri mari.

Odată cu prăbuşirea City Insurance şi apoi falimentul Euroins – jucători care aveau un model de business bazat aproape exclusiv pe RCA şi care ţineau preţurile poliţelor la un nivel mult prea mic pentru a putea fi un segment profitabil-, piaţa, din dorinţa de reaşezare şi redresare, a dus preţurile în sus pentru o reglare după ani de zile de pierdere. Odată cu această reaşe­zare, companii de asigurări care înainte erau reticente au început să preia mai mult RCA, iar prin acastă deschidere către RCA rezultatul s-a văzut printr-o creştere exponenţială a subscrierilor din portofo­liile asigurătorilor, dar în acelaşi timp piaţa RCA s-a dus până la peste 9 mld. lei la finalul anului 2023 şi odată cu aceasta a împins şi restul pieţei spre noi limite.

De ce un segment de asigurare, care ar trebui să fie obligatoriu şi pe care nu ar tre­bui să fie construită nici o strategie, are cea mai mare pondere în totalul asigură­rilor, in­flu­enţează cel mai mult direcţia pieţei şi poa­te provoca şi cele mai mari pagube pentru toţi actorii implicaţi, de la asigurător, la broker, la autoritate, până la consumatorul final, şoferul? Împreună cu speakerii care vor fi pre­zenţi într-un panel dedicat acestui segment al asigurărilor RCA, vom afla în cadrul eve­nimentului ZF Asigurări Summit, pe 19 iunie 2024, ce schimbări sunt necesare pentru o piaţă sustenabilă, cum s-ar putea decupla piaţa locală a asigurărilor de depen­denţa pe care o are de acest RCA, care sunt paşii următori, ce perspective ne pot aduce anii viitori şi cum ar trebui să gestionăm oportunităţile din piaţă.

 

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!