25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Banking & Servicii financiare – Urmează ZF Bankers Summit – ZF Asigurări, miercuri 28 iunie. Piaţa asigurărilor creşte, dar în ce condiţii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Urmează ZF Asigurări, aflat la a doua ediţie, în a treia zi, miercuri 28 iunie, după cele două zile din cadrul ZF Bankers Summit dedicate industriei bancare, iar cei mai importanţi jucători ai pieţei, dar şi asociaţii şi autorităţi de reglementare vor dezbate cum a crescut piaţa asigurărilor, ce a stat la baza acestei creşteri şi care sunt principalele probleme cu care se confruntă companiile de asigurări.

Cu toate acestea, efectul căderii unui jucător important al pieţei a venit cu o reaşezare a companiilor de asigurări, creşteri semnificative ale preţurilor la poliţele RCA pentru a putea rezista unui val semnificativ de peste 3 milioane de clienţi lăsaţi baltă şi cu o serie de noi probleme.  În timp ce de-a lungul anului 2022 strategiile companiilor de asigurări rămase pe zona RCA au fost de a absorbi...

Urmează ZF Asigurări, aflat la a doua ediţie, în a treia zi, miercuri 28 iunie, după cele două zile din cadrul ZF Bankers Summit dedicate industriei bancare, iar cei mai importanţi jucători ai pieţei, dar şi asociaţii şi autorităţi de reglementare vor dezbate cum a crescut piaţa asigurărilor, ce a stat la baza acestei creşteri şi care sunt principalele probleme cu care se confruntă companiile de asigurări.

În ultimii doi ani, piaţa asigurărilor a trecut printr-o perioadă fără precedent, în care pe lângă criza pandemiei, criza energetică, inflaţia şi creşterea dobânzilor, au venit şi două falimente ale unor lideri pe zona RCA, City Insurance şi Euroins, care a perturbat întreaga industrie de asigurări şi a accentuat contextul incertitudinilor.

După prăbuşirea City Insurance, care pe lângă dominanţa din segmentul RCA, devenise lider al întregii pieţe, s-au creat premisele unei pieţe RCA care s-ar putea stabiliza, lucru care începuse să se contureze. Cu toate acestea, efectul căderii unui jucător important al pieţei a venit cu o reaşezare a companiilor de asigurări, creşteri semnificative ale preţurilor la poliţele RCA pentru a putea rezista unui val semnificativ de peste 3 milioane de clienţi lăsaţi baltă şi cu o serie de noi probleme.  În timp ce de-a lungul anului 2022 strategiile companiilor de asigurări rămase pe zona RCA au fost de a absorbi, pe cât posibil, şocul lăsat în urmă de City Insurance, Euroins, care preluase ştafeta ca lider al pieţei RCA, a început să aibă probleme printr-o lipsă semnificativă de capital, după cum a reieşit din controalele ASF, ajungând în luna martie 2023 să i se retragă autorizaţia de funcţionare, iar pe 9 iunie să se deschidă procedura de faliment.

La polul opus, piaţa asigurărilor de viaţă a crescut în 2022, dar doar cu 1%, în timp ce ponderea în totalul subscrierilor s-a micşorat considerabil. Astfel, de la peste 20% în urmă cu câţiva ani, piaţa asigurărilor de viaţă a ajuns la 16%, în timp ce asigurările generale, al căror principal motor de creştere cu impact sunt asigurările RCA, a dus atât segmentul asigurărilor generale, cât şi întreaga piaţă la creşteri record, până la 16,5 mld. lei la finalul anului trecut.

Îşi va menţine piaţa creşterea consistentă de anul trecut, vor prinde asigurările de viaţă elanul de care au nevoie pentru a-şi reveni la ponderea de altădată, ce mai urmează după ce jucătorii din piaţă şi-au schimbat strategiile şi se repoziţionează cu noi obiective, acestea sunt doar câteva din întrebările care se vor dezbate în cadrul ZF Asigurări, în cea de-a treia zi din cadrul ZF Bankers Summit 2023, miercuri 28 iunie, care va fi dedicată pentru al doilea an la rând industriei asigurărilor. 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!