32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Banking & Servicii financiare – Veşti proaste din SUA: Datoria guvernului american a depăşit pentru prima dată 34.000 de miliarde de dolari, cu doar câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru Congres să ajungă la un acord asupra noilor planuri de finanţare federală – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Datele publicate de Departamentul Trezoreriei au arătat că "totalul datoriei publice restante" a crescut la 34.001 trilioane de dolari la 29 decembrie.

Această cifră, cunoscută şi sub numele de datorie naţională, reprezintă valoarea totală a împrumuturilor restante ale guvernului federal american acumulate de-a lungul istoriei naţiunii.

Această bornă vine la doar trei luni după ce datoria naţională a SUA a depăşit 33.000 de miliarde de dolari, în timp ce deficitul bugetar - diferenţa dintre ceea ce cheltuieşte guvernul şi ceea ce primeşte din impozite - a crescut vertiginos...

Datoria guvernului american a depăşit pentru prima dată 34.000 de miliarde de dolari, cu doar câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru ca Congresul să ajungă la un acord asupra noilor planuri de finanţare federală. 

Datele publicate de Departamentul Trezoreriei au arătat că „totalul datoriei publice restante” a crescut la 34.001 trilioane de dolari la 29 decembrie. Această cifră, cunoscută şi sub numele de datorie naţională, reprezintă valoarea totală a împrumuturilor restante ale guvernului federal american acumulate de-a lungul istoriei naţiunii.

Această bornă vine la doar trei luni după ce datoria naţională a SUA a depăşit 33.000 de miliarde de dolari, în timp ce deficitul bugetar – diferenţa dintre ceea ce cheltuieşte guvernul şi ceea ce primeşte din impozite – a crescut vertiginos.

Maya MacGuineas, preşedinta Comitetului pentru un buget federal responsabil, un organism de supraveghere fiscală, a numit cifra record „o „realizare” cu adevărat deprimantă”.

„Deşi nivelul nostru de îndatorare este periculos atât pentru economia noastră, cât şi pentru securitatea naţională, America pur şi simplu nu se poate opri din împrumutat”, a declarat ea marţi într-o declaraţie.

Datoria naţională a devenit un punct major de dispută între republicani şi democraţi, agravând impasurile privind bugetul federal care ameninţă să închidă periodic guvernul.

Republicanii spun că programele de cheltuieli federale susţinute de administraţia Biden sunt prea costisitoare, iar democraţii spun că reducerile de taxe susţinute de republicani au strivit veniturile.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!