Nicoleta Tudosă, reprezentant al Libra Internet Bank: De peste 20 de ani sprijinim zona medicală. Tot mai mulţi medici decid să ia calea antreprenoriatului.
♦ Zonele preferate de medici pentru a deschide businessuri medicale sunt centrele universitare mari l Totuşi, şi oraşele mai mici încep să apară pe harta de extindere a serviciilor medicale private ♦ Principala provocare pentru antreprenorii medici este lipsa de personal.
„Trebuie să ieşi un pic din sfera de medicină, să mai faci altceva“, rezumă medicul Ionuţ Lăncrăjan dorinţa sa de a deveni antreprenor imediat după terminarea perioadei de rezidenţiat. El a ales domeniul obstetrică-ginecologie pentru a se pregăti, dar şi pentru a dezvolta mai multe clinici în Alba Iulia – Gynlife, Pediatric Center şi Transilvania Medical Clinic.
Medicul alături de Nicoleta Tudosă, reprezentant al Libra Internet Bank, au explicat în cadrul emisiunii ZF Profesii Liberale ce presupune profesia de medic, care sunt provocările, dar şi soluţiile pentru specialiştii din sănătate. „După terminarea facultăţii, a urmat rezidenţiatul, în 2009 salariile rezidenţilor erau destul de mici, nu acopereau valoarea unei chirii într-un centru universitar. Pentru a face un business medical trebuie să ştii unde să te adresezi, ce fel de servicii prestezi, care este remunerarea acelor servicii şi într-un final să ajungi să ai şi un profit. A fost dificil cu birocraţia din România. Pe parcurs ne-am acomodat, ştim ce trebuie făcut“, a spus medicul Ionuţ Lăncrăjan.
Medicul Ionuţ Lăncrăjan, fondatorul Gynlife, Pediatric Center şi Transilvania Medical Clinic: Ginecologia este o specialitate grea şi complexă, pentru care trebuie să-ţi dedici tot timpul.
Medicul Ionuţ Lăncrăjan, fondatorul Gynlife, Pediatric Center şi Transilvania Medical Clinic: Ginecologia este o specialitate grea şi complexă, pentru care trebuie să-ţi dedici tot timpul.
El a adăugat că nevoia de a găsi medici sau personal auxiliar este în toate specializările medicale din clinici. Medicina de familie, mai spune specialistul, este o problemă critică, mai ales că 80% dintre medicii de familie sunt la pensie sau la vârsta pensionării.
„În momentul în care medicina de familie se va reduce drastic şi nu vor mai fi medici, totul se va redirecţiona spre ambulatoriile de specialitate şi spre unităţile de primiri urgenţe, ceea ce nu este eficient pentru niciun sistem de sănătate din lume“, a completat specialistul.
Problema lipsei de personal este cea mai frecventă de care se plâng medicii şi atunci când vor să îşi deschidă un business, spune Nicoleta Tudosă, reprezentant Libra Internet Bank.
„De peste 20 de ani sprijinim zona medicală. Tot mai mulţi medici decid să ia calea antreprenoriatului. Unii pleacă de la acel cabinet medical individual şi dezvoltă mai departe clinici private, asociindu-se cu alţi medici sau cu persoane din zona de contabilitate, consultanţă, astfel încât să-i ajute să dezvolte un business cât mai puternic şi mai solid. În oraşele mari şi chiar şi în cele mici vedem o creştere continuă a numărului de clinici medicale din toate specializările“, a spus Nicoleta Tudosă.
Ea a completat că Libra Internet Bank a dezvoltat servicii în sprijinul medicilor încă de când aceştia sunt pe băncile facultăţii. Principalele soluţii căutate de medici pentru a dezvolta businesuri sunt pentru capital de lucru, achiziţie de aparatură medicală, a spaţiilor sau pentru construcţia clinicii de la zero.
„Planul de business este construit cu suportul băncii. Sunt foarte multe situaţii în care de la prima întâlnire medicul are o idee foarte mică despre ce va dori să facă, nişte informaţii foarte restrânse. Împreună cu noi creşte proiectul respectiv şi îl aducem la un plan final care să aibă în spate o finanţare solidă“, a completat reprezentanta Libra Internet Bank.
Brandul medicului este peste cel al clinicii, spune Ionuţ Lăncrăjan, mai ales în domeniul ginecologiei şi al obstetricii medicale.
„Ginecologia este o specialitate grea şi complexă, pentru care trebuie să-ţi dedici tot timpul. Trebuie să fii prezent, pentru că urgenţa în obstetrică şi ginecologică pot fi catastrofale. În ultimii ani de când am terminat investiţiile suntem pe profit“, a menţionat medicul.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).