♦ În 2015, cei trei acţionari/administratori ai Colectiv, acolo unde 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, au fost reţinuţi preventiv pentru 30 de zile a doua zi după dezastru ♦ Incendiul de atunci a fost provocat de un spectacol pirotehnic, în clubul pe care îl deţineau şi care funcţiona fără aviz de securitate la incendiu ♦ În cazul Crevedia, unde se desfăşura o activitate ilegală, fără niciun fel de aviz, cei doi acţionari/administratori sunt încă în libertate şi promit să le repare casele celor rămaşi în viaţă ♦ Afacerea Flagas continuă în toată ţara ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
„Cu referire la solicitarea adresată instituţiei noastre, înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice, vă comunicăm că în dosarul la care faceţi referire se desfăşoară urmărirea penală in rem“, au răspuns reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) la întrebarea ZF de ce responsabilii Flagas nu sunt încă reţinuţi. În parcarea unui fost punct de lucru al Flagas, desfiinţat în 2020, compania transvaza (muta) dintr-o cisternă în alta GPL, fără nicio autorizaţie, existând inclusiv suspiciunea realizării unor amestecuri în acest „depozit“ ilicit. Parchetul a mai precizat că în baza legislaţiei în vigoare, nicio altă informaţie legată de anchetă nu poate fi făcută public. Între timp, cei doi acţionari/administratori ai Flagas le promit localnicilor din Crevedia că le repară casele.
Cazul de faţă aminteşte însă de desfăşurarea evenimentelor în cazul Colectiv. Pe 30 octombrie 2015, un incediu devastator cuprindea clubul Colectiv, în urma unui spectacol pirotehnic, 64 de tineri pierzându-şi viaţa într-unul dintre cele mai dramatice evenimente ale ultimilor ani. Pe 3 noiembrie, cei trei patroni ai clubului ai fost arestaţi preventiv timp 30 de zile, pentru ca anul trecut să primească sentinţe definitive cu închisoarea cuprinse între 6 şi 11 ani. Emoţia cazului Colectiv a dus la prăbuşirea guvernului Ponta.
În cazul Colectiv, clubul funcţiona fară autorizaţia de incendiu, inclusiv doi pompieri care au permis funcţionarea clubului primind pedepse cu închisoarea. Pirotehniştii şi fostul primar Cristian Popescu Piedone au fost condamnaţi şi ei la închisoare. În cazul de la Crevedia, activităţile desfăşurate erau ilegale şi nedeclarate, dar responsabilii sunt încă în libertate. De ce?
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).