4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Energie – Operatorul portuar Oil Terminal, profit cu 43% mai mare în S1/2023. Venituri totale de 172,5 mil. lei, plus 28% – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Oil Terminal (simbol bursier OIL), operator portuar controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a înregistrat un profit net de 25,4 milioane de lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 43% faţă de rezultatul de 17,8 milioane de lei din S1/2022, conform raportului financiar semestrial.

Veniturile au însumat 172,5 milioane de lei, cu 28% peste nivelul aceleiaşi perioade de anul trecut, în vreme ce afacerile nete au urcat cu 29% la 169,7 milioane de lei.

De la finele anului trecut, activele au ajuns la 777,7 milioane de lei la 30 iunie 2023, plus 17%.

Oil Terminal (simbol bursier OIL), operator portuar controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a înregistrat un profit net de 25,4 milioane de lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 43% faţă de rezultatul de 17,8 milioane de lei din S1/2022, conform raportului financiar semestrial.

Veniturile au însumat 172,5 milioane de lei, cu 28% peste nivelul aceleiaşi perioade de anul trecut, în vreme ce afacerile nete au urcat cu 29% la 169,7 milioane de lei. Per total, cheltuielile s-au majorat cu 25,6% la 143,3 milioane de lei. De la finele anului trecut, activele au ajuns la 777,7 milioane de lei la 30 iunie 2023, plus 17%. 

Grupul a depăşit datele prognozate în bugetul de venituri şi cheltuieli la aproape toate capitolele menţionate mai sus.

Compania ocupă o poziţie strategică în zona Mării Negre, fiind cel mai mare terminal petrolier operator de produse petroliere din portul Constanţa a cărui activitate de bază cuprinde efectuarea prestaţiilor de servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide precum şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

În primăvară, Oil Terminal a început negocierile cu omul clujean de afaceri Iulian Dascălu în vederea unui proiect de 815 milioane de euro de regenerare urbană în Constanţa. Aceasta urmează să fie una dintre cele mai mari investiţii în Constanţa în ultimii ani şi cea mai mare asociere dintre o companie de stat şi un antreprenor.

Acţiunile OIL se tranzacţionează în scădere cu 27,3% anul acesta şi cu 33% în ultimele 12 luni, în vreme ce indicele BET-NG, unde sunt prezente companiile de energie şi utilităţi, inclusiv Oil Terminal, afişează dinamici de plus 15%, respectiv 1%.

Controlat în proporţie de 88% de statul român, grupul are o capitalizare de 350 de milioane de lei, potrivit datelor BVB.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!