2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

IT & E-commerce – Eviden, parte a companiei Atos, şi Universitatea de Vest din Timişoara lansează un nou program de masterat în securitate cibernetică şi vor să dezvolte un laborator de tehnologii şi aplicaţii de cybersecurity în cadrul facultăţii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„() Prin studiile masterale avansate în domeniul de vârf axat pe cybersecurity, ne aliniem la preocupările celor mai importante centre universitare europene, în care studenţii sunt pregătiţi să răspundă noilor exigenţe ale profesiilor viitorului.

Alături de Eviden am stabilit un parteneriat de viitor, prin care vom dezvolta un laborator performant pentru testarea aplicaţiilor specializate în cybersecurity, unde se vor pregăti viitorii specialişti ce sunt intens solicitaţi de companiile internaţionale din regiunea noastră şi de oriunde...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

Diana Sipos, Country Manager Eviden în România.

Eviden (parte a companiei Atos – subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa), care activează în zona de securitate cibernetică, big data, AI, cloud şi digital, împreună cu Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) anunţă lansarea unui nou program de studii universitare de masterat în securitate cibernetică, cu predare în limba engleză, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii celor două organizaţii. Astfel, programul va oferi studenţilor noţiuni generale de securitate cibernetică, îi va familiariza cu gestiunea celor mai comune ameninţări în domeniu, iar experţi din cadrul Eviden vor preda cursuri şi vor ţine laboratoare cu masteranzii.

„Prin implicarea în acest proiect ne dorim să contribuim la dezvoltarea competenţelor şi a cunoştinţelor în acest domeniu, să sprijinim cercetarea şi educaţia de calitate şi să stimulăm crearea unui ecosistem de inovare şi antreprenoriat în domeniul securităţii cibernetice. (…) Acest program va aduce beneficii studenţilor şi cadrelor didactice (…). De asemenea, participarea directă a colegilor noştri va asigura suportul necesar pentru dezvoltarea cu succes a acestui program”, a spus Diana Sipos, Country Manager Eviden în România.

Ea a adăugat că pregătirea noului program de masterat în securitate cibernetică a durat aproximativ un an şi jumătate.

„În acest timp specialiştii din cadrul Universităţii, alături de experţi ai Eviden, au identificat trei direcţii de interes: Cloud Security, DevSecOps şi Pentest, care au fost introduse în curriculă.”

De asemenea, compania Eviden va investi în crearea, în cadrul facultăţii, a unui laborator dedicat de tehnologii şi aplicaţii Cybersecurity.

„(…) Prin studiile masterale avansate în domeniul de vârf axat pe cybersecurity, ne aliniem la preocupările celor mai importante centre universitare europene, în care studenţii sunt pregătiţi să răspundă noilor exigenţe ale profesiilor viitorului. Alături de Eviden am stabilit un parteneriat de viitor, prin care vom dezvolta un laborator performant pentru testarea aplicaţiilor specializate în cybersecurity, unde se vor pregăti viitorii specialişti ce sunt intens solicitaţi de companiile internaţionale din regiunea noastră şi de oriunde, la nivel european”, a spus Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor Eviden şi UVT, programul de masterat în securitate cibernetică, în limba engleză, îşi propune să realizeze transferul şi integrarea noţiunilor generice de securitate cibernetică, contribuind la familiarizarea studenţilor masteranzi cu conceptele fundamentale care definesc securitatea în mediul informaţional, precum cele de malware, atacuri cibernetice, exploatare “zero-day” etc.

„Ulterior, setul de cunoştinţe este continuat cu expunerea gestiunii ameninţărilor cibernetice asociate celor mai comune zone ale pieţei IT, unde securitatea cibernetică are un impact major nu doar din punct de vedere financiar, dar şi din punctul de vedere al infrastructurii asociate: în mediul privat, în medii virtualizate/cloud, respectiv în mediul academic.”

 

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!