2.4 C
București
vineri, decembrie 13, 2024

IT & E-commerce – Ionel Crăciun, Business Development Manager CEE, Vantage Towers: Obiectivul nostru este să construim infrastructură partajată, ceea ce ne dă şansa unică să fim relevanţi ca preţ – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Presiunea pe preţ este una importantă pentru operatorii din zona de telecomunicaţii, astfel că soluţiile dedicate diverselor tipuri de nevoi reprezintă cheia în această industrie, consideră Ionel Crăciun, Business Development Manager CEE, Vantage Towers. El a fost prezent la conferinţa ZF Digital ’24, organizată de Ziarul Financiar. „Operatorii vor servicii la preţuri competitive. Obiectivul nostru

Presiunea pe preţ este una importantă pentru operatorii din zona de telecomunicaţii, astfel că soluţiile dedicate diverselor tipuri de nevoi reprezintă cheia în această industrie, consideră Ionel Crăciun, Business Development Manager CEE, Vantage Towers. El a fost prezent la conferinţa ZF Digital ’24, organizată de Ziarul Financiar.

„Operatorii vor servicii la preţuri competitive. Obiectivul nostru este să construim infrastructură partajată, ceea ce ne dă şansa unică să fim relevanţi în zona de preţ.

Furnizăm servicii de telecomunicaţii, de infrastructură pentru companii de stat, care au reţele dezvoltate, de la infrastructura critică, supraveghere spaţiu aerian şi au nevoie de infrastructură pasivă. Nu mai construieşti doar pentru telecomunicaţii, ai şansa să devii un facilitator în piaţă şi să aduci beneficiari către o singură investiţie”, a spus Ionel Crăciun.

Alte declaraţii:

Traversăm o per de schimbări accelerate care pune o presiune fantastică.

În România, lucrurile au mers foarte bine în ultimii ani, drept dovadă beneficiem de servicii foarte bune la preţuri mici. Industria suferă, cred că e principala provocare din România este cadrul legislativ care pune presiune pe modelul care s-a format de-a lungul timpului. Când au venit reglementările din zona de roaming, intenţiile au fost bune, să ne folosim telefonul ca acasă. În acelaşi timp, operatorii au pierdut mulţi bani. Când s-au redus legislativ taxele pe care le plătesc operatorii, astfel încât să ne permitem abonamente nelimitate, la preţuri foarte bune, operatorii au pierdut. Tot au venit avalanşe de tipul acesta. În acelasi timp, costurile cresc accelerat şi veniturile se duc în jos din cauza competiţiei şi a reglementărilor.

Operăm peste 2.400 de site-uri de telecomunicaţii în România.

Sunt multe zone în România în care vedem 3-4 turnuri de telecomunicaţii unul lângă altul, ceea ce nu este eficient, nu este în linie cu ce vrem.

Chiar şi în acest context, cu veniturile jos, românii stau foarte bine. Este un avantaj pe care nu cred că o să-l pierdem foarte curând. Sunt optimist pentru că am văzut cum se reinventează operatorii astfel încât să ţină ritmul şi să găsească linii noi de venit. În spate rămâne componenta de conectivitate, care este relevantă.

Activăm de patru ani pe piaţa din România.

În trecut, infrastructura operatorilor era ceva secret, strategic, în linie cu direcţiile lor la nivel de regiune. Noi facem lucrurile diferit, punem la dispoziţie harta digitală cu unelte online, special făcute pentru clienţi să-şi găsească un punct de infrastructură instantaneu.

Ai pus locaţia, ai găsit un turn de telecomunicaţii şi înţelegi în ce măsură te poţi baza pe un furnizor de infrastructură în anumite zone şi ce atribute ai, conectivitate, fibră optică, putere, spaţiu disponibil.

Antena cred că e deja normală, putem pune de la camere video, la staţii care monitorizează spaţiul aerian. Am lansat un produs inovator cu un partener din afara ţării, am creat prima reţea privată de radar pentru monitorizarea spaţiului aerian la înălţime medie şi mică. Devine prima soluţie din România care ajută operatorii de drone să le opereze într-un cadru reglementat. De la antene de telecomunicaţii, la o reţea de radare pentru a opera coridoare de drone este o distanţă mare, dar se face.

Avem parteneriate în zona de reţele care sunt construite pentru managementul utilităţilor, tehnologii diferite, antene diferite, nevoi diferite.

Despre adopţia 5G:

Suntem aici pentru industrie. Oferim suport în trei zone: cum îmi actualizez eu atributele de reţea astfel încât să acopăr nevoia operatorilor, sunt necesităţi diferite pentru că echipamentele funcţionează diferit. A doua zonă: rezultatul ultimei licitaţii 5G s-a tradus şi în obligativitatea operatorilor de a acoperi zonele albe. Este un mecanism cu care industria din România s-a învăţat. Trei: nevoia de telecomunicaţii în România se schimbă, este dinamică şi are un trend ascendent. Asta înseamnă că noi putem oferi soluţii operatorilor de telecomunicaţii în zonele emergente, în care densitatea populaţiei creşte şi este nevoie să complementezi soluţii actuale cu unele noi. Componenta se numeşte capacitate suplimentară, care vine prin adiţia de spaţii noi. Zona de real estate din România creşte accelerat, se construieşte mult şi modern în România, clădiri cu beton, metal şi sticlă, care prin structura fizică nu permit semnalului emis de staţiile din afara clădirilor să intre. Este nevoie de soluţii pentru a duce semnalul în parcări, în centre logistice, hale metalice.

Simulăm cum va funcţiona un telefon într-o clădire, într-un spital, într-o parcare şi venim cu recomandarea concretă de soluţie, care este partajabilă cu toţi operatorii din piaţă.

Operatorii mobili au bugete limitate, piaţa va suferi. Operatorul nu mai vede profitabilitatea într-o investiţie, este costisitor să umpli o clădire de 20 de etaje cu mici antene, pe care să le integrezi în structura arhitecturală a clădirii. Fiecare operator îşi gestionează proiectele. Industria are nevoie de soluţii, noi venim cu opţiuni să educăm industria, să înţeleagă că poate veni un jucător care să-i ajute, să nu mai depindă de operatori pentru că noi suntem parteneri cu ei.

Într-o piaţă competitivă, prioritatea este să diversifici portofoliul. Noi am deschis porţile şi către instituţiile de stat, avem parteneriate relevante. Aducem soluţii noi pe piaţa din România, am implementat soluţii inteligente de site acces, digitale, acest mecanism de control ajută partenerii să-şi eficientizeze operaţiunile.

În linie cu planul nostru de dezvoltare, piaţa va avea nevoie de alternative sigure şi una dintre ele este în zona de panouri solare.

Implementăm proiecte cu panouri solare, care captează la nivel de site energia eoliană, în zona de combustibil alternativ, cum e hidrogenul, bio-combustibilul.

Suntem mulţumiţi de poziţionarea în piaţă. Am înşeles că există nişte limitări. Zona de reglementare este foarte importantă, este nevoie de reglementări suplimentare care să aducă claritate, să simplifice procesele de implementare la nivel de infrastructură.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!