6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

IT & E-commerce – ZF IT Generation Summit 2023. Daniel Dumitrescu, Chief Innovation Officer InnovX: Pe lângă finanţare avem de nevoie să ieşim pe pieţe externe. Dacă avem o soluţie sau idee bună, trebuie să o scalăm şi să o internaţionalizăm – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Daniel Dumitrescu, Chief Innovation Officer InnovX. Antreprenorii români care au idei de start-up-uri tech trebuie să privească de la început spre extinderea internaţională, consideră Daniel Dumitrescu, Chief Innovation Officer InnovX. „Pe lângă finanţare avem nevoie să ieşim pe pieţe externe. Dacă avem o soluţie sau idee bună, trebuie să o scalăm pentru a ajunge la

Daniel Dumitrescu, Chief Innovation Officer InnovX.

Antreprenorii români care au idei de start-up-uri tech trebuie să privească de la început spre extinderea internaţională, consideră Daniel Dumitrescu, Chief Innovation Officer InnovX.

„Pe lângă finanţare avem nevoie să ieşim pe pieţe externe. Dacă avem o soluţie sau idee bună, trebuie să o scalăm pentru a ajunge la o poziţie dominantă pe piaţă. Avem nevoie de o echipă de tehnologie bună, de resurse umane, acces la o pepinieră de astfel de resurse importante, la o zonă universitară. Vrem ca noile start-up-uri să vină din zona de tehnologie, din zona de research, deci de un network puternic de zone de cercetare care să poată genera următoarele tehnologii emergente, care vor trebui utilizate şi adoptate. Este foarte important pentru un start-up să iasă în competiţia internaţională şi asta am încercat noi să facem cu InnovX BCR. Cred că încă este piaţă foarte mare de creştere pe această zonă”, a spus Daniel Dumitrescu în cadrul conferinţei ZF IT Generation Summit 2023.

 

Ce a mai spus Daniel Dumitrescu, Chief Innovation Officer InnovX:

Din momentul în care am înfiinţat împreună programul InnovX, am încercat să privim în context ce înseamnă şi cum putem ajuta succesul unui start-up şi cum putea crea un ecosistem de inovare funcţional, care chiar să ajute. Un start-up foarte bun, foarte agil nu este suficient, iar doar un investitor nu este suficient.

Şi noi am intrat într-un proiect de venture capital, alături de alte acceleratoare, cum ar fi cel din Polonia. Chiar azi s-a anunţat investiţia de 25 mil. euro din partea Fondului European de Investiţii în Radix Venture.

 Cred că este foarte importantă în continuare colaborarea dintre ţări. România face parte din Europa Centrală şi de Est, trebuie să fie prezentă, la fel şi start-up-urile trebuie să fie prezente şi cât mai active pe aceste pieţe şi chiar în afară.

 La Radix avem deja şi investitori privaţi care şi-au manifestat intenţia de a investi, avem deja letter of commitment. Din partea de privat avem companii mari de tehnologie: UiPath şi alţi antreprenori, nu neapărat din zona de tech. Tot timpul mai este loc.

 Ne apropiem de al cincilea an, programul de accelerare învaţă de la start-up-urile de succes. Anul trecut am lansat VC Bootcamp. Ce ne propunem pentru anul viitor este un accelerator pentru corporaţii, pentru a facilita această colaborare între start-up-uri şi corporaţie. Poate pe viitor putem să accelerăm puţin şi partea de government.

 Ne-am dat seama că fiecare corporaţie are nevoi într-o anumită industrie.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!