28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Banking & Servicii financiare – Asigurările property, de daune la proprietăţi, incendiu şi calamităţi naturale au avut o evoluţie mai lentă faţă de restul pieţei în ultimul deceniu, ajungând cumulat la puţin peste 2 mld. lei. Cum va arăta peste 5 ani acest segment de property dacă în ultimul deceniu dinamica medie a fost de 4%, respectiv 6%? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Asigurările property, de daune la proprietăţi, incendiu şi calamităţi naturale au avut o evoluţie mai lentă faţă de restul pieţei în ultimul deceniu, ajungând cumulat la puţin peste 2 mld.

lei în ultimul deceniu, în ciuda unor riscuri tot mai mari şi diverse ♦ Din perspctiva asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale (A8), piaţa a reuşit să spargă bariera de 1 mld.

Piaţa asigurărilor property, cele două clase de asigurări (A9 şi A8) pentru daunele la proprie tăţi, incendiu şi calamităţi na tu rale, au avut o evoluţie des tul de lentă comparativ cu alte segmente din piaţă care au înregistrat fie dinamici consis tente de-a lungul ultimului deceniu, fie se află la volume de miliarde de lei.

♦ Asigurările de daune la proprietăţi (A9) au avut cea mai volatilă evoluţie, rămânând sub 300 mil. lei în ultimul deceniu, în ciuda unor riscuri tot mai mari şi diverse ♦ Din perspctiva asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale (A8), piaţa a reuşit să spargă bariera de 1 mld. lei în 2017, dar a continuat timid, cu creşteri sub 10% până în 2022 şi 2023, unde se observă un avans mai consistent.

Piaţa asigurărilor property, cele două clase de asigurări (A9 şi A8) pentru daunele la proprie­tăţi, incendiu şi calamităţi na­tu­rale, au avut o evoluţie des­tul de lentă comparativ cu alte segmente din piaţă care au înregistrat fie dinamici consis­tente de-a lungul ultimului deceniu, fie se află la volume de miliarde de lei. În schimb, aceste două segmente, care prin prisma acoperirilor ar trebui să fie vitale pentru orice companie din România, se află la fi­nalul anului 2023 la un volum al subscrieri­lor de 255 mil. lei în cazul poliţelor pentru daunele proprietăţilor şi la circa 1,8 mld. lei pentru incendiu şi calamităţi naturale.

Pe lângă acoperirile efective pe care aceste poliţe le oferă companiilor odată ce aceste poliţe sunt achiziţionate, se pot adăuga şi clauze de business interruption. Astfel, activitatea companiei, în cazul pro­ducerii unui eveniment precum incendiul, ar putea fi ajutată de o formă de despăgu­bire prin această clauză.

În ceea ce priveşte fiecare clasă de asi­gurare în parte, asigurările de daune la pro­prie­tăţi, respectiv clasa A9, a înregistrat o creştere de 53% în ultimul deceniu, ajungând la finalul anului trecut la 255 mil. lei. Nivelul este unul semnificativ de scăzut faţă de alte segmente din piaţă.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!