10.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Banking & Servicii financiare – Bancnotele care vor dispărea definitiv! Este informația momentului chiar lângă România. E oficial – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Reprezentanţii sindicatelor, angajatorilor şi organizaţiilor civice şi-au exprimat marţi sprijinul pentru aderarea vecinilor noștri la zona euro.

Reprezentanţii sindicatelor, angajatorilor şi organizaţiilor civice şi-au exprimat marţi sprijinul pentru aderarea Bulgariei la zona euro şi au remarcat necesitatea unei campanii de informare care să explice oamenilor într-un mod accesibil şi uşor de înţeles beneficiile şi provocările introducerii monedei unice...

Reprezentanţii au participat la o discuţie despre rolul societăţii civile în procesul de aderare a Bulgariei la zona euro, organizată de Consiliul Economic şi Social (CES).

Toate forțele se unesc, în Bulgaria, pentru aderarea la Euro. Reprezentanţii sindicatelor, angajatorilor şi organizaţiilor civice şi-au exprimat marţi sprijinul pentru aderarea Bulgariei la zona euro şi au remarcat necesitatea unei campanii de informare care să explice oamenilor într-un mod accesibil şi uşor de înţeles beneficiile şi provocările introducerii monedei unice.

Reprezentanţii au participat la o discuţie despre rolul societăţii civile în procesul de aderare a Bulgariei la zona euro, organizată de Consiliul Economic şi Social (CES).

Vicepreşedintele Asociaţiei Industriale din Bulgaria, Stanislav Popdonchev, a subliniat că apartenenţa Bulgariei la zona euro, Schengen şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică sunt o cauză şi reprezintă priorităţile cheie pentru afacerile bulgare.

Popdonchev a remarcat beneficiile pentru afacerile bulgare de pe urma introducerii monedei euro – costuri mai mici la tranzacţii, atenuarea condiţiilor pentru industriile orientate spre export, costuri mai mici ale dobânzilor, acces mai bun la finanţare, un efect de stimulare al activităţii investiţionale.

Bulgarii se tem

El a adăugat că antreprenorii bulgari se confruntă, de asemenea, cu o serie de probleme şi provocări, dintre care majoritatea sunt de natură de reglementare şi tehnică, cum ar fi nevoia de schimbări în organizarea muncii, conversia valutară a numerarului şi a activelor,

capitalul propriu şi titlurile de valoare, adaptarea de sisteme informatice şi software de afaceri pentru a lucra cu euro, declaraţiile şi raportările către Administraţia Fiscală, Oficiul Naţional de Statistică şi Comisia de Supraveghere Financiară.

Directorul executiv al Asociaţiei Consumatorilor Activi, Bogomil Nikolov, a menţionat că CES, prin activităţile sale din ultimii ani, a manifestat o atitudine activă faţă de cauza naţională a introducerii monedei euro în Bulgaria.

„Trebuie să luptăm cu temerile unei mari părţi a cetăţenilor bulgari într-o conversaţie sinceră, pragmatică, umană. Acest lucru se va face prin discutarea provocărilor, nu privind spre trecut”, a spus el. Bulgarii ca stat şi naţiune au îmbrăţişat de mult euro, a menţionat el.

Leva va fi scoasă din uz

Bancnotele de leva, folosite și de românii care merg în Bulgaria în vacanță, sunt pe cale de dispariție. Asta pentru că autoritățile au informat că țara face eforturi pentru a fi gata să adopte euro până la 1 ianuarie 2025.

Astfel, pregătirile şi progresele în această direcţie au fost discutate cu oficialii UE.
Ministerul de Finanțe din Bulgaria a informat că țara face eforturi pentru a fi gata să adopte euro până la 1 ianuarie 2025. Astfel, pregătirile şi progresele au fost discutate cu oficialii UE.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!