30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Banking & Servicii financiare – Bankroll Management: 4 strategii de gestionare a banilor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Este foarte comun ca un bankroll să fie împărțit în unități egale, calculate adesea în procente (1%, 5%, 10%, etc.), în funcție de suma ta totală și de experiența pe care o dorești.

Astfel dacă te-ai decis asupra unui procent de 5%, acesta va fi diferit în funcție de cum evoluează bankroll-ul tău.

Întâlnită încă de prin anii 1700, strategia Martingale este una dintre cele mai renumite sisteme de pariere, dar totodată una dintre cele mai greșit înțelese de către jucători, pentru că mulți presupun că este o strategie sigură.

Ce este bankroll management?

Un bankroll este un buget stabilit pentru o anumită activitate. În viața de zi cu zi, am putea spune că bankroll-ul este salariul tău. Folosești acești bani pentru a cumpăra bunuri și servicii, iar bankroll-ul îți este alimentat lunar de salariu, indiferent de cum îl gestionezi. 

Termenul de bankroll management a devenit popular în special la pariuri sportive online pentru că aici poți genera fonduri doar pe baza câștigurilor, iar o strategie de money management presupune că vrei măcar să fii prudent cu modul de abordare al bugetului alocat, chiar să crești suma respectivă.

Mulți punteri profesioniști sunt de părere că unul dintre cele mai importante aspecte în jocurile de noroc este cum te descurci cu banii, pe termen lung chiar mai important decât “talentul” pentru pariuri.

Unități bankroll management

Este foarte comun ca un bankroll să fie împărțit în unități egale, calculate adesea în procente (1%, 5%, 10%, etc.), în funcție de suma ta totală și de experiența pe care o dorești.

În acest fel, poți urmări mai exact cum te descurci cu managementul efectiv al bugetului, sau chiar să te compari cu alții la acest capitol. Fiecare va avea o sumă totală diferită, astfel că unitățile ajută cu acest calcul.

Strategii de money management

Abordarea ta poate fi simplă sau ceva mai complexă, și chiar dacă unele strategii par mai riscante, principiul de bază este același: sunt modalități responsabile de gestionare a unui buget.

  1. Strategia Flat Betting

Să începem cu o strategie foarte simplă. După împărțirea bankroll-ului în unități egale, conform acestei strategii ai voie să folosești doar câte o unitate pentru fiecare pariu.

Riscul este practic același pentru fiecare meci, dar pe termen lung, rezultatele vor fi destul de echilibrate cu gradul tău de pricepere. Flat betting este o strategie foarte bună pentru pasionații cu orice nivel de experiență, pentru că poate fi o modalitate simplă și prudentă care îți oferă control și responsabilitate maximă.

  1. Strategia Procentaj

Asemănător cu flat betting, modelul bazat pe un procent din bankroll-ul tău presupune consistență din partea jucătorului. Marea diferență este că acest procent este același fie că îți crește bankroll-ul (câștigi), sau îți scade (pierzi). Astfel dacă te-ai decis asupra unui procent de 5%, acesta va fi diferit în funcție de cum evoluează bankroll-ul tău. 5% din 1.000 lei nu este egal cu 5% din 1.200 lei.

  1. Strategia Martingale

Întâlnită încă de prin anii 1700, strategia Martingale este una dintre cele mai renumite sisteme de pariere, dar totodată una dintre cele mai greșit înțelese de către jucători, pentru că mulți presupun că este o strategie sigură.

Conceptul este simplu: câștigurile le pui deoparte, iar fiecare pariu pierdut îți dublează suma pentru următorul pariu până câștigi din nou. Această strategie se bazează pe faptul că statistic, vei avea câteva pariuri câștigătoare din total, iar acestea îți vor permite să-ți recuperezi pierderile. În realitate, pentru ca această strategie să funcționeze cu adevărat trebuie să joci pe cote de minim 2.00, și există șanse foarte reale să pierzi mai multe pariuri la rând.

  1. Strategia Easy Money

Sistemul “easy money” este bazat pe parierea întregului câștig anterior pe cote mici până ajungi la obiectivul stabilit.

Este, cel puțin în teorie, o strategie prin care îți poți îmbunătăți bankroll-ul cu ușurință pentru că folosești profitul pe selecții sigure până ajungi la o țintă realistă.

Poți învăța numeroase lecții utile folosind un model de money management, dar poate cel mai important aspect este dezvoltarea responsabilității față de cum gestionezi un buget, indiferent că este unul pentru cheltuieli importante, sau pentru un hobby.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!