21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Banking & Servicii financiare – Bitcoin ar putea valora 1 milion de dolari. Cei cinci factori care pot îi pot ridica preţul – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O parte din cei mai renumiți investitori ai sectorului, inclusiv firma de business intelligence MicroStrategy, care a achiziționat peste 12.000 de Bitcoin în al doilea trimestru din 2023, sunt dispuși să parieze că Bitcoin va continua să crească, ajungând chiar la un milion de dolari.

”Înjumătăţirile” Bitcoin au loc de fiecare dată când 210.000 de blocuri noi sunt adăugate la blockchain, iar asta se întâmplă aproximativ odată la patru ani.

Bitcoin a intrat acum în faza finală, înainte de a patra înjumătățire, la începutul lui mai 2023.

O parte din cei mai renumiți investitori ai sectorului, inclusiv firma de business intelligence MicroStrategy, care a achiziționat peste 12.000 de Bitcoin în al doilea trimestru din 2023, sunt dispuși să parieze că Bitcoin va continua să crească, ajungând chiar la un milion de dolari. Finbold a analizat factorii care ar putea duce la acest rezultat.

„Înjumătățirea” va continua

Un factor care s-a evidențiat în mod continuu pentru rolul său major în mișcările prețurilor Bitcoin este  aşa-numita ”înjumătăţire”: evenimentul algoritmic care reduce la jumătate recompensa anterioară pentru minarea cripto.

”Înjumătăţirile” Bitcoin au loc de fiecare dată când 210.000 de blocuri noi sunt adăugate la blockchain, iar asta se întâmplă aproximativ odată la patru ani. Evenimentul reduce cu 50% recompensele pentru minerii de Bitcoin-voluntar.

Bitcoin a intrat acum în faza finală, înainte de a patra înjumătățire, la începutul lui mai 2023. Comunitatea cripto se așteaptă ca următorul eveniment de ”înjumătățire” să aibă loc în mai 2024, iar mai mulți experți în tranzacționare criptografică cred că prețul activului digital primar va crește în acest timp, oferindu-i spațiu de creștere până la 1 milion de dolari.

Adoptare instituțională crescută

De la teoria conform căreia clienții au ”zero interes” pentru activele cripto, până la îmbrățișarea tot mai mare a Bitcoin și entuziasmul generat de această criptomonedă n-a mai fost decât un pas, iar interesul instituțional față de Bitcoin a devenit mai evident.

BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, a solicitat, în iunie, autorizația pentru un fond tranzacționat la bursă (ETF) de Bitcoin, care să le permită investitorilor să obțină expunere la criptomonedă. Acest lucru a dus la o creștere masivă a prețului Bitcoin, pe care miliardarul Mike Novogratz a identificat-o drept un punct de cotitură.

Acceptarea Bictoin ca metodă de plată

Pe măsură ce Bitcoin devine o metodă de plată tot mai acceptată în întreaga lume, multe companii de comerț electronic și din ce în ce mai multe companii introduc opțiunea de a plăti prin cripto pentru produsele și/sau serviciile lor. De asemenea, apar tot mai multe bancomate Bitcoin în diverse colțuri ale globului, lucru care poate crește cererea pentru criptomonedă.

Conform statisticilor platformei de analiză cripto ATM Coin ATM Radar, există acum 36.316 cripto ATM-uri și 236.756 alți furnizori de servicii Bitcoin-to-cash și cash-to-Bitcoin în 71 de țări.

Mediu de reglementare favorabil

Guvernele și autoritățile de reglementare care devin mai deschise față de Bitcoin ar putea contribui, de asemenea, la creșterea prețului.

Un exemplu de mediu prietenos cu cripto este Malta, o țară care a folosit criptomonede mai mult timp decât toate celelalte, devenind lider global în reglementarea cripto și determinând Binance, unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonede din lume, să o aleagă, în detrimentul Japoniei.

Situația economică

Nu în ultimul rând, pe fondul unei crize economice globale, mulți oameni ar putea apela la Bitcoin ca un refugiu sigur, așa cum a sugerat investitorul Robert Kiyosaki, autor al celei mai vândute cărți de finanțe personale „Tată bogat Tată sărac”.

El și-a sfătuit adepții să cumpere aur, argint și Bitcoin pentru a supraviețui crizei financiare și prăbușirii bursiere și a prezis că cea mai mare criptomonedă cu capitalizare bursieră va atinge 120.000 USD, anul viitor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!