20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – Cutremur financiar! Pregătiți-vă pentru ce e mai rău! E fără precedent ce urmează – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Trebuie menționat că în ultimii 20 de ani, a existat un bum al creditelor, atunci când băncile au accelerat acordarea de împrumuturi, în timp ce piețele se bucurau de dobânzi mult prea joase și de o creștere economică constantă.

Potrivit Deutsche Bank, indicatorul de recesiune a creditelor din Statele Unite indică o probabilitate de 35-40% ca economia să intre în recesiune, cea mai mare valoare de la pandemie.

În ritm anual, indicele preţurilor de consum a crescut cu 4,4% în luna aprilie, după un avans de 4,2% în luna martie.

Bancherii avertizează cu privire la o posibilă recesiune

Mai exact, înăsprirea condițiilor de creditare va avea ca rezultat un val de neplăți, iar ulterior se va ajunge la o recesiune. Trebuie menționat că în ultimii 20 de ani, a existat un bum al creditelor, atunci când băncile au accelerat acordarea de împrumuturi, în timp ce piețele se bucurau de dobânzi mult prea joase și de o creștere economică constantă.

Acea perioadă a trecut, însă. Cifrele arată că peste ocean, rata neplății creditelor s-a dublat într-un singur an. De la 1,4%, cât era în 2022, a ajuns la 3,1% în 2023. Iar acest procent ar putea crește până la 11,3%, aproape de maximul istoric de 12 procente înregistrat în timpul Marii Crize Financiare.

Potrivit Deutsche Bank, indicatorul de recesiune a creditelor din Statele Unite indică o probabilitate de 35-40% ca economia să intre în recesiune, cea mai mare valoare de la pandemie.

Rata anuală a inflației din SUA a crescut până la 4,4% în luna aprilie

Rata anuală a inflaţiei a revenit pe creştere în luna aprilie, după mai multe luni de scădere consecutivă, potrivit indicelui preţurilor de consum publicat vineri de Departamentul Comerţului. Acest indice este utilizat ca indicator de referinţă de Rezerva Federală americană.

În ritm anual, indicele preţurilor de consum a crescut cu 4,4% în luna aprilie, după un avans de 4,2% în luna martie. De la o lună la alta, ritmul de creştere a preţurilor a accelerat de asemenea în luna aprilie, până la 0,4%, de la un avans de 0,1% în luna martie. Datele oficiale sunt cu mult peste estimările analiştilor, care mizau pe un avans de 0,3% în luna aprilie comparativ cu luna martie.

Pe categorii, în SUA, preţul serviciilor a crescut mai mult decât cel al bunurilor. În plus, în timp ce creşterea preţurilor produselor alimentare a rămas aproape stabilă, preţurile la energie, în schimb, au înregistrat o creştere puternică.

Inflaţia de bază, adică ceea ce rămâne după ce sunt eliminate preţurile pentru bunuri volatile, precum energia şi alimentele, a crescut şi ea în luna aprilie, cu 4,7% în ritm anual şi cu 0,4% de la o lună la alta.

Indicele preţurilor de consum este indicatorul urmărit cu atenţie de Fed pentru a măsura inflaţia, pe care Fed ar dori să o readucă la un nivel de 2% pe an. Pentru a-şi atinge acest obiectiv, Banca centrală a SUA a adoptat mai multe majorări de dobândă în ultimul an, ducând-o de la un interval cuprins între 0 şi 0,25%, până la unul cuprins între 5% şi 5,25%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!