25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Banking & Servicii financiare – Informație pentru românii care au cont la bancă! Au anunțat chiar acum. Se aplică în toată România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Soluţia de plăţi prin numărul de telefon oferă clienţilor noştri simplitate, rapiditate şi siguranţă în ceea ce priveşte transferurile de bani, atât de la un cont BCR la altul, cât şi la celelalte bănci înrolate în sistem.

La rândul său, Sabin Carantină, director general al TRANSFOND, a menţionat că AliasPay a fost dezvoltat urmărind tendinţele europene şi internaţionale de iniţiere şi de confirmare a încasării plăţilor.

„Serviciul AliasPay se încadrează prin excelenţă în tipologia serviciilor aliniate exigenţelor clienţilor şi corespunzătoare evoluţiilor tehnologice, prin prisma experienţei plăcute pe care o oferă în utilizare, a uşurinţei în efectuarea unei plăţi între două conturi diferite...

O nouă funcționalitate pentru clienții BCR

Clienţii BCR vor putea transfera bani, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor, fără a utiliza codul IBAN, după ce banca a extins ecosistemul digital George printr-o nouă funcţionalitate.

Potrivit unui comunicat al Băncii Comerciale Române, opţiunea de plată funcţionează prin intermediul TRANSFOND şi este valabilă între băncile participante la serviciu şi între clienţii care şi-au dat acordul de a folosi AliasPay.

„Soluţia de plăţi prin numărul de telefon oferă clienţilor noştri simplitate, rapiditate şi siguranţă în ceea ce priveşte transferurile de bani, atât de la un cont BCR la altul, cât şi la celelalte bănci înrolate în sistem. Transferurile prin AliasPay presupun asocierea numărului de telefon cu un IBAN, iar clienţii BCR care îşi doresc activarea acestui serviciu îşi vor da acordul direct din George pentru înrolarea numărului şi, implicit, a IBAN-ului asociat în AliasPay.

Sperăm ca această funcţionalitate să fie adoptată de cât mai mulţi actori de pe piaţa bancară, astfel încât gradul de acoperire să fie cât mai mare. De la lansare şi până în prezent, am introdus peste 270 de funcţionalităţi pe platforma George”, a declarat Petruţ Lixandru, şef Departament Canale Digitale de Distribuţie, BCR.

Un avantaj pentru consumatorii de servicii de plăţi

La rândul său, Sabin Carantină, director general al TRANSFOND, a menţionat că AliasPay a fost dezvoltat urmărind tendinţele europene şi internaţionale de iniţiere şi de confirmare a încasării plăţilor.

„Serviciul AliasPay se încadrează prin excelenţă în tipologia serviciilor aliniate exigenţelor clienţilor şi corespunzătoare evoluţiilor tehnologice, prin prisma experienţei plăcute pe care o oferă în utilizare, a uşurinţei în efectuarea unei plăţi între două conturi diferite. AliasPay a fost dezvoltat urmărind tendinţele europene şi internaţionale de iniţiere şi de confirmare a încasării plăţilor, în general de utilizare preponderentă a dispozitivelor mobile pentru o gamă foarte variată de activităţi.

Odată cu aderarea BCR la AliasPay şi utilizarea pe scară din ce în ce mai extinsă a serviciului, va fi generat un avantaj important pentru consumatorii de servicii de plăţi din România, prin prisma creşterii adresabilităţii şi a cererii pentru plăţile de acest tip. Încurajăm toate instituţiile de plată să adopte serviciul, pentru generalizarea plăţilor între conturi distincte fără utilizarea codului IBAN. Apreciem parteneriatul cu BCR inclusiv pentru furnizarea acestui serviciu şi adresăm mulţumiri echipei de proiect”, a precizat Sabin Carantină.

Funcţionalitatea AliasPay se activează din magazinul platformei digitale George, prin asocierea numărului de telefon cu contul IBAN pe care utilizatorul vrea să primească bani. Pentru a transfera bani utilizând numărul de telefon, beneficiarul plăţii trebuie să aibă activă, la rândul său, funcţionalitatea AliasPay.

Odată cu aderarea BCR la AliasPay, cota de piaţă acoperită de participanţii la acest serviciu ajunge la aproximativ 45% din piaţa plăţilor interbancare de retail, fără card bancar, din România.

Nivelul de securitate şi disponibilitate al serviciului este similar cu cel asigurat pentru funcţionarea Casei de compensare a plăţilor interbancare, TRANSFOND punând la dispoziţie, în cazul AliasPay, un timp de răspuns la interogări mai mic de 2 secunde.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!