21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Banking & Servicii financiare – Investiţiile străine directe din construcţii s-au apropiat de 8 mld. euro în 2021. De ce vin companiile să investească în România? – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

În România, cea mai mare parte a celor 100 de miliarde de euro din investiţii străine directe a venit în Bucureşti şi Ilfov, iar la mare distanţă urmează regiunea de centru (în principal Sibiu şi Braşov) şi apoi regiunea de vest (Timiş). ♦ România este o ţară interesantă pentru companiile din domeniul construcţiilor, mai ales în

În România, cea mai mare parte a celor 100 de miliarde de euro din investiţii străine directe a venit în Bucureşti şi Ilfov, iar la mare distanţă urmează regiunea de centru (în principal Sibiu şi Braşov) şi apoi regiunea de vest (Timiş).

♦ România este o ţară interesantă pentru companiile din domeniul construcţiilor, mai ales în condiţiile în care nivelul salarial de aici este în continuare sub cel din alte state europene ♦ Poziţionarea geografică este de asemenea avantajoasă, în special pentru ţările care vor să producă aici pentru a vinde la export.

Industria construcţiilor şi sectorul tranzacţiilor imobiliare din Româ­nia au primit cumulat, în 2021, in­vestiţii străine directe în valoare de peste 17 miliarde de euro, cu 13% mai mult faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor transmise de Banca Naţională a României la solicitarea ZF. Din total, cel mai mult cântăresc investiţiile în imobiliare, care reprezintă peste 54% din întreaga va­loa­re, după cum arată calculele.

Astfel, dacă investiţiile străine directe (ISD) din construcţii au fost în 2021 de 7,9 mi­liarde de euro, cele din domeniul tran­zac­ţiilor imobiliare s-au apropiat de 10 mili­ar­de de euro. Ce se remar­că de asemenea este o ten­dinţă crescătoare a in­ves­tiţiilor în ambele sec­toa­re. Aceste sume repre­zintă banii aduşi pe piaţa lo­cală de companiile internaţio­na­le în construcţii şi real estate. Datele pentru 2022 vor fi disponibile la finalul lunii sep­tembrie, au transmis repre­zentanţii Ser­viciului Relaţii Mass-Media din cadrul Băn­cii Naţionale a României, la solicitarea ZF.

România este o ţară interesantă pentru companiile din domeniul construcţiilor, mai ales în condiţiile în care nivelul salarial de aici este în continuare sub cel din alte state eu­ropene. Cei mai mulţi angajaţi necalifi­caţi din construcţii câştigă în România circa 700 de euro, după cum spun specialiştii din industrie, pe când în străinătate salariul de­pă­şeşte 1.000 de euro. Poziţionarea geogra­fică este de asemenea avantajoasă, în spe­cial pentru ţările care vor să producă aici pentru a vinde la export.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!