17.8 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – ZF Bankers şi ZF Asigurări, luni, marţi, miercuri: care sunt temele fierbinţi de discuţii din industria bancară şi asigurări – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

ZF Bankers, cel mai important eveniment dedicat industriei bancare din România, va avea loc luni şi marţi, 26-27 iunie, într-un context economic în care criza bântuie peste tot, dar care nu se vede.

Pentru a doua ediţie, în a treia zi, miercuri 28 iunie, va avea loc ZF Asigurări, un eveniment care va strânge la discuţii toată industria de asigurări din România, care încearcă să-şi găsească un drum mai bun după scandalurile legate de prăbuşirea City Insurance şi Euroins.

Principalii bancheri vor discuta la ZF Bankers 2023 despre situaţia actuală aşa cum este ea la mijlocul acest ui an, despre piaţa de creditare, despre piaţa depozitelor, despre creş te rea dobânzilor, despre scăderea ce re rii de credite pe segmentul de retail, despre implicarea în economie.

ZF Bankers, cel mai important eveniment dedicat industriei bancare din România, va avea loc luni şi marţi, 26-27 iunie, într-un context economic în care criza bântuie peste tot, dar care nu se vede. Pentru a doua ediţie, în a treia zi, miercuri 28 iunie, va avea loc ZF Asigurări, un eveniment care va strânge la discuţii toată industria de asigurări din România, care încearcă să-şi găsească un drum mai bun după scandalurile legate de prăbuşirea City Insurance şi Euroins.

Băncile sunt extrem de reziliente la situaţia economică actuală, nu mai sunt aşa de expuse în economie cum au fost în criza anterioară, aşa că pot gestiona şi pot absorbi mai uşor evenimentele economice – războiul din Ucraina, creşterea preţurilor, creşterea dobânzilor.

Principalii bancheri vor discuta la ZF Bankers 2023 despre situaţia actuală aşa cum este ea la mijlocul acest­ui an, despre piaţa de creditare, despre piaţa depozitelor, despre creş­te­rea dobânzilor, despre scăderea ce­re­rii de credite pe segmentul de retail, despre implicarea în economie. Băn­cile sunt extrem de prudente, nu există o exuberanţă a creditării, ci dim­potrivă, analizele sunt extrem de stricte, iar departamentul de risc este la putere.

Stabilitatea sistemului bancar, situaţia pieţelor financiare vor fi puncte de discuţie în cadrul summitului. Digitalizarea sistemului bancar, digitalizarea operaţiunilor bancare sunt teme la ordinea zilei în bănci, iar aceste procese se întâmplă. Nimeni nu vrea să rămână în urmă, aşa că sunt investite sume foarte mari pe acest segment. ZF Bankers 2023 este un bun prilej de discuţii între bancheri, analişti, consultanţi, avocaţi şi nu în ultimul rând cititorii ZF.

ZF Asigurări, care va avea loc în a treia zi, va încerca să ia pulsul acestei pieţe extrem de frământate în ultimii cinci ani din cauza a ceea ce s-a întâmplat pe piaţa RCA. Celelalte pieţe din asigurări – asigurări de viaţă, asigurări de sănătate, asigurările property, asigurările Casco – merg destul de bine, dar problema este că piaţa în ansamblu este mică. Nu există o cultură a asigurării de bună voie, a conştientizării riscului adus de un anumit eveniment, aşa că gradul de penetrare în economie a industriei de asigurări este extrem de redus.

ZF Asigurări 2023 va pune la aceeaşi masă de discuţii principalii ju­că­tori din piaţă, reglementatorii, con­sul­tanţii. Deci, luni, marţi, miercuri 26-28 iunie veţi putea afla multe noutăţi le­gate de industria bancară şi de asigurări.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!