2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Banking & Servicii financiare – Mai multe bănci din SUA au fost retrogradate de Moody’s. Credibilitatea sectorului ar urma să fie pusă sub semnul întrebării – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Mai multe bănci din SUA au fost retrogradate de Moody’s.

Capital > Piață financiară > Mai multe bănci din SUA au fost retrogradate de Moody’s.

Așadar, agenţia de rating Moody’s a avertizat că riscurile de finanţare şi profitabilitatea redusă ar urma să pună sub semnul întrebării credibilitatea sectorului, conform Reuters.

Așadar, agenţia de rating Moody’s a avertizat că riscurile de finanţare şi profitabilitatea redusă ar urma să pună sub semnul întrebării credibilitatea sectorului, conform Reuters.

Moody’s a redus cu o treaptă calificativele pentru 10 bănci americane

Moody’s a redus cu o treaptă calificativele pentru 10 bănci americane şi a plasat sub revizuire pentru o posibilă retrogradare calificativele pentru şase mari bănci, inclusiv Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street şi Truist Financial.

„Rezultatele pe trimestrul al doilea anunţate de multe bănci arată presiuni crescute asupra profitabilităţii care le vor reduce capacitatea de generare internă de capital.

Asta vine pe fondul unei preconizate recesiuni uşoare a SUA la începutul lui 2024 iar calitatea activelor urmează să se deterioreze, cu riscuri speciale pentru portofoliile imobiliare comerciale ale unor bănci”, a subliniat Moody’s într-un comunicat preluat de sursa menționată.

Expunerile ridicate pe portofoliile imobiliare comerciale sunt un risc important

De asemenea, Moody’s a subliniat că expunerile ridicate pe portofoliile imobiliare comerciale sunt un risc important având în vedere creşterea dobânzilor, scăderea cererii de birouri ca urmare a muncii de acasă şi reducerea creditului disponibil pentru segmentul de imobiliare comerciale.

Totodată, Moody’s a revizuit în ziua de luni la „negativă„ perspectiva pentru 11 bănci americane importante, inclusiv Capital One, Citizens Financial şi Fifth Third Bancorp.

Colapsul Silicon Valley Bank şi Signature Bank a declanşat o criză de încredere în sectorul bancar

Potrivit sursei menționate, colapsul Silicon Valley Bank şi Signature Bank la începutul acestui an a declanşat o criză de încredere în sectorul bancar american, astfel că au avut loc retrageri masive de depozite din mai multe bănci regionale în pofida faptului că autorităţile au lansat măsuri de urgenţă pentru consolidarea încrederii în sistemul bancar.

Aminti că decizia Moody’s vine în contextul înăspririi condiţiilor monetare după cel mai rapid ritm de majorare a dobânzilor anunţat de Rezerva Federală americană în ultimele decenii.

Dobânzile majorate au redus cererea de credite şi activitatea de creditare şi a majorat şansele unei recesiuni, punând presiune asupra unor sectoare, cum este cel imobiliar, să se ajusteze la realităţile de după pandemie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!