14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Banking & Servicii financiare – Marius Budăi recunoaște că salariile din România sunt încă foarte mici: Odată cu creşterea competenţelor, vă garantez că vor creşte şi veniturile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Joi, 11 mai 2023, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a recunoscut că salariile din România sunt încă foarte mici, dar Guvernul României are programe pentru tinerii fără locuri de muncă.

Marius Budăi a anunțat joi, 11 mai 2023, că Ministerul Muncii și Solidarității Sociale are programe de sprijin pentru tinerii fără locuri de muncă, fiind sprijinit învăţământul dual, pentru tinerii NEETs (tineri care nu sunt încadraţi în muncă, profesional şi nu urmează niciun program educaţional sau de formare profesională- n.r.) și pentru ucenici.

Prodictivitatea muncii se regăseşte în rezultatul exerciţiului financiar care creşte şi atunci cu siguranţă, cu siguranţă şi mai ales piaţa concureţională a muncii care este astăzi la nivel mondial numai în România va ridica şi veniturile...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale are programe de ajutor pentru tinerii fără locuri de muncă

Marius Budăi a anunțat joi, 11 mai 2023, că Ministerul Muncii și Solidarității Sociale are programe de sprijin pentru tinerii fără locuri de muncă, fiind sprijinit învăţământul dual, pentru tinerii NEETs (tineri care nu sunt încadraţi în muncă, profesional şi nu urmează niciun program educaţional sau de formare profesională- n.r.) și pentru ucenici.

„Cu siguranţă că salariile României per total încă sunt foarte mici. Pe zone, nu sunt salariile din Timişoara, comparabile cu la mine acasă în Botoşani, însă de asta vorbesc de competenţe ridicate. Odată cu creşterea competenţelor, vă garantez că vor creşte şi veniturile. Odată cu creşterea competenţelor creşte şi productivitatea muncii.

Prodictivitatea muncii se regăseşte în rezultatul exerciţiului financiar care creşte şi atunci cu siguranţă, cu siguranţă şi mai ales piaţa concureţională a muncii care este astăzi la nivel mondial numai în România va ridica şi veniturile, dar în primul şi în primul rând competenţele. Competenţe cu siguranţă atrag cu sine venituri ridicate”, a explicat, joi, Marius Budăi în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la „Târgul locurilor de muncă” din municipiul Timișoara, județul Timiș.

„Există şi legislaţie, după cum bine ştiţi, să putem sprijini învăţământul dual, de exemplu, dar avem şi măsuri pentru tinerii NEETs (tineri care nu sunt încadraţi în muncă, profesional şi nu urmează niciun program educaţional sau de formare profesională- n.r.), pentru că acei tineri pe care îi identificăm şi prin colegii mei, practic noi mergem către ei, nu îi aşteptăm pe ei să vină către noi şi îi căutăm în satele româneşti, căutăm în toate localităţile din România să-i înregistrăm, să vedem ce competenţe au şi să vedem cum putem să-i calificăm.

Şi vine partea a doua: măsură cu ucenicia, unde, în funcţie de dificultatea meseriei respective, durează între șase luni şi 24 de luni măsura, o măsură care este subvenţionată de către noi de către stat cu o sumă de 2.250 lei per persoană lunar.

Este totuşi un o subvenţie consistentă şi practic, prin această măsură ne dorim să încurajăm şi mediul privat să-şi apere în primul rând locurile de muncă, dar să şi creeze alte locuri de muncă, dar să şi calificăm şi să recalificăm, dacă este cazul, pentru că piaţa muncii este într-o continuă schimbare şi avem şi recent”, a adăugat ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Ce a pregătit Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru tinerii absolvenți?

Ba mai mult, Guvernul României a accesat un proiect cu fonduri europene, în valoare de 57 milioane de euro, care vizează tinerii și absolvenţii și vine în sprijinul mediului privat pentru a angaja şi a-i încuraja să angajeze tineri şi să-i şi califice.

„Asta e foarte important. Trebuie să fie grija noastră continuă pentru că aşa cum am spus şi cum ştiţi foarte bine, trecem într-o perioadă nutocmai fericită, nu pentru România, pentru întreg mapamondul. Trebuie să sprijinim mediul de afaceri în primul rând să-şi apere locurile de muncă existente şi prin aceste tip de măsuri să şi creem alte locuri de muncă.

Acest echilibru între măsurile economice şi măsurile sociale vreau să vă informez că a creat în România, începând cu 1 ianuarie 2022 până în prezent aproximativ 200.000 de noi locuri de muncă. Până la urmă eu sunt promotorul ideii că cea mai bună protecţie socială este existenţa unui loc de muncă, ridicând competenţele şi continuând ideea existenţa unui loc de muncă bine plătit”, a explicat social-democratul.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!