10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Banking & Servicii financiare – Petrolul continuă să se ieftinească. Miercuri, s-a înregistrat o nouă scădere, cu aproape 4% – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Preţurile petrolului au scăzut miercuri, 26 aprilie, cu aproape 4% Cotaţia ţiţeiului Brent a închis la 77,69 dolari pe baril, pierzând 3,08 dolari sau 3,8%. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a închis la 74,30 dolari pe baril, scăzând cu 2,77 dolari, sau 3,6%. Datele Energy Information Administration (EIA), care arată că stocurile de ţiţei

Preţurile petrolului au scăzut miercuri, 26 aprilie, cu aproape 4%

Cotaţia ţiţeiului Brent a închis la 77,69 dolari pe baril, pierzând 3,08 dolari sau 3,8%.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a închis la 74,30 dolari pe baril, scăzând cu 2,77 dolari, sau 3,6%.

Datele Energy Information Administration (EIA), care arată că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 5,1 milioane de barili, până la 460,9 milioane de barili, au contribuit la limitarea scăderii preţurilor, depăşind cu mult previziunile analiştilor privind un declin de 1,5 milioane de barili, într-un sondaj Reuters.

Stocurile de benzină şi produse distilate au scăzut și ele

Stocurile de benzină şi produse distilate au scăzut, de asemenea, cu 2,4 milioane de barili, până la 221,1 milioane de barili şi, respectiv, cu aproape 600.000 de barili, până la 111,5 milioane de barili, a transmis AIE.

Preţurile petrolului au şters toate creşterile realizate de când Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii producători precum Rusia, cunoscuţi colectiv ca OPEC+, au anunţat, la începutul lunii aprilie, o reducere suplimentară a producţiei până la sfârşitul anului.

Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat miercuri că OPEC+ rămâne un instrument eficient de coordonare.

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut foarte mult în luna aprilie

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu mai mult de 2%, deoarece preocupările economice persistente şi aşteptările privind majorarea în continuare a dobânzilor cheie, care ar putea reduce creşterea cererii de combustibili, au contracarat semnele de îmbunătăţire a creşterii consumului pe termen scurt.

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut în aprilie la cel mai redus nivel din ultimele nouă luni, odată cu creşterea îngrijorărilor. Acest lucru a alimentat îngrijorările legate de o recesiune, a doua zi după ce banca regională First Republic a raportat retragerea a peste 100 de miliarde de dolari din depozitele sale. Acțiunea a provocat o teamă legate de o potențială criză.

Acțiunile First Republic Bank s-au prăbușit luni cu 21%, în tranzacţiile de după închiderea şedinţei de pe Wall Street, în aşa numitul program after-hours, după ce instituţia de credit a anunţat că explorează opţiuni în condiţiile în care depozitele sale au scăzut cu peste 100 mld. dolari, mai mult decât estimările analiştilor.

,,Preţurile petrolului arătau de parcă ar urma să crească, înainte ca vechile griji bancare să reapară”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!